Зміст:
  1. Пінгвін Песто: аномальний велетень серед малюків
  2. Бегемотиха Му Денг: живий мем із Таїланду
  3. Як популярність тварин впливає на зоопарки?

Зоопарки по всьому світу шукають нові підходи, щоб привернути увагу відвідувачів. Яскравий приклад — хвиля популярності в TikTok та Instagram, головними героями якої стали пінгвін Песто з Мельбурнського акваріума та бегемотиха Му Денг із зоопарку в Таїланді. LIGA.Life розповідає, як їм вдалося підкорити мільйони користувачів по всьому світу.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Пінгвін Песто: аномальний велетень серед малюків

Песто — не зовсім звичайний королівський пінгвін. Його популярність зросла завдяки його особливості: він виглядає занадто великим, як на свій вік. Шоколадно-коричневий, пухнастий, на голову вищий за інших малюків пінгвінів та ще й важить більше за них — це Песто.

Ніжно прозваний "товстуном", цей королівський пінгвін став суперзіркою і привернув легіон шанувальників, серед яких і попзірка Кеті Перрі.

@sealifemelbourneaquarium From one icon to another—@katyperry come meet Pesto. ???????? Catch this VIP (Very Important Penguin) at SEA LIFE Melbourne ???? #lifetimes ♬ original sound – SEA LIFE Melbourne

Дев'ятимісячний королівський пінгвін, який народився в січні, має вагу 22,5 кг і є найбільшим пташеням, яке коли-небудь бачив Мельбурнський акваріум, пише BBC.

Відео з ним збирають мільйони переглядів, а люди з усього світу обговорюють його зріст і вагу. А до акваріума Melbourne Sea Life в рази збільшився потік відвідувачів.

Бегемотиха Му Денг: живий мем із Таїланду

Му Денг, бегемотиха із тайського зоопарку Khao Kheow Open Zoo, стала справжньою зіркою Інтернету завдяки своїй харизматичній поведінці. Її міміка та реакції часто виглядають настільки людськими, що користувачі почали створювати з нею численні меми.

@philstarlife Two-month-old baby pygmy hippopotamus, Moo Deng, is going viral on social media for her adorable looks and meme-worthy antics. #entertainmentnewsph #KhaoKheowOpenZoo #thailandzoo ♬ original sound – philstarlife

Ім'я Му Денг, що тайською буквально означає "пружна свинина" обрали шанувальники шляхом опитування в соціальних мережах, і воно співзвучне з іменами її братів і сестер: Му Тун (тушкована свинина) і Му Ваан (солодка свинина). У зоопарку також є звичайний бегемот, на ім'я Ха Му (тушкована свиняча нога).

Для тайського зоопарку це означає не тільки популярність, але й суттєве підвищення кількості відвідувачів, оскільки багато людей хочуть побачити інтернет-зірку в реальному житті. Відвідувачі приїжджали зблизька і здалеку, щоб на власні очі побачити пухке, виразне 2-місячне дитинча в зоопарку, розташованому приблизно за 100 кілометрів на південний схід від Бангкока, розповідає AP News. Нині зоопарк приймає понад 4 000 відвідувачів у будні дні, в порівнянні з 800, і понад 10 000 у вихідні дні, в порівнянні з 3 000.

Через шалену популярність зображення бегемотихи повсюди – її образ використовують у рекламі.

Про неї писала британська енциклопедія і на її честь навіть назвали криптовалюту.

Як популярність тварин впливає на зоопарки?

Деякі користувачі планують поїздки спеціально, щоб побачити цих тварин на власні очі. Своєю чергою зоопарк та акваріум, використовуючи Песто й Му Денг як своїх "амбасадорів", активно наголошують на важливості збереження популяцій тварин.

Наприклад, зоопарк Khao Kheow Open Zoo є домівкою для більш ніж 2 000 тварин. Тут працюють програми з розведення багатьох зникомих видів, таких як бегемотиха Му Денг. Карликовий бегемот, що походить із Західної Африки, перебуває під загрозою через браконьєрство та втрату середовища існування. У дикій природі їх залишилося лише від 2 000 до 3 000 особин. Щоб допомогти профінансувати ініціативу захисту, зоопарк виготовляє сорочки та штани Му Денг, а згодом з'являться й інші товари.

Водночас акваріум Melbourne Sea Life активно використовує популярність Песто, щоб підкреслити важливість захисту навколишнього середовища, освіти й охорони природи. Королівські пінгвіни є другим за чисельністю видом пінгвінів у світі, згідно з даними Американського товариства охорони птахів. AP News повідомляє, що Песто став єдиним королівським пінгвіном, який вилупився в акваріумі цього року, і першим із 2022 року. Минулого року вилупилося лише шестеро пінгвінів.