"Дизель Шоу", які висміювали вакцинацію, погрожують Телебаченню Торонто судом

У Телебачення Торонто заявили, що програма "Дизель Шоу" погрожує їм судом через останній випуск #@)₴?$0.

Про це Телебачення Торонто повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Мова про епізод, де ведучі Телебачення Торонто розкритикували гумористичну програму за поширення антивакцинаторських настроїв у своїх номерах.

У повідомленні кажуть, що Телебаченню Торонто закидають неправомірне використання фрагментів шоу.

Автори #@)₴?$0 ж пояснюють, що вказали авторство вирізаних сцен "Дизель Шоу" і таким чином нічого не порушували. І додали, що випуск за 16 травня не видалятимуть.

"Ми також офіційно наголошуємо, що "Дизель шоу" трохи підзагнались і ще мають шанс виправитись. Нормальний хід після такого провалу – це вибачення перед власною аудиторією та всією країною за антивакцинаторську маячню, яку вони поширюють на мільйонну аудиторію. Найгірше, що можна зробити в такій ситуації – це не вибачатись за помилки, а намагаються цензурувати критиків, погрожуючи судом", – пояснили автори Телебачення Торонто. 

І додали: "Тема вакцинації зараз дуже чутлива та важлива. І підривати довіру до неї тупими скетчами – не найкраща ідея".

LIGA.Life звернулося в пресслужбу "Дизель Шоу" з проханням прокоментувати позицію їхньої програми. Офіційну позицію обіцяють оприлюднити до вечора 18 травня.

Доповнення:

В "Дизель Студіо" підтвердили, що вимагають у Телебачення Торонто видалити фрагменти з їхніми номерами.

"За змістом статей 435, 440, 441, 443 ЦК України, статей 7, 15, 31, 33 Закону України "Про авторське право і суміжні права", право на використання твору належить автору або іншій особі, яка одержала відповідне майнове право у встановленому порядку. Використання твору здійснюється лише за згодою автора або особи, якій передано відповідне майнове право", – йдеться у коментарі "Дизель Студіо" для LIGA.Life. А дозволу, кажуть, ніхто не давав.

В інакшому випадку, кажуть, що звернуться до суду.

І додали, що у висловлюваннях ведучих Майкла Щура та Ярослави Кравченко бачать "умисні дії спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті та на приниження честі, гідності та образи почуттів громадян".

У фрагментах "Дизель Шоу", які використало Телебачення Торонто у своєму випуску за 16 травня, жартували про щеплення від COVID-19 та про вакцини виробників, які є в Україні.

У шоу лунали такі фрази:

  • "-...ви за вакцинацію?

-так, я за вакцинацію, і щоб вона була зроблена правильною вакциною

-і це?

-і це неможливо";

  • "-маячня цілковита, ці маски ні від чого не захищають!

-молодий чоловіче, якби ви продавали ці маски, ви би говорили по-іншому";

  • "враження, наче вакцинація в Україні – це останнє, на чому чиновники можуть заробити";
  • "початок травня 2021 року: влада закриває ще декілька каналів, щоб люди не дізналися, що нормальної вакцини досі немає";

 Зазначимо, в Україні закрили тільки канали Віктора Медведчука, на яких постійно рекламували російську вакцину "Спутник V".

  • "літо 2023 року: вакцин досі немає, але в результаті відсутності вакцини українці залишилися найздоровішою нацією".

Випуск "Дизель Шоу" набрав на своєму ютуб каналі за тиждень понад 1,2 млн переглядів. На ютуб-каналі ICTV – понад 824 000 переглядів. І це шоу також транслювали в прямому ефірі на телебаченні.

А ось випуск Телебачення Торонто, про який ідеться. Таймкод історії з "Дизель Шоу" – 8:27. 

  • У січні ютуб-каналу україномовному блогу Geek Journal загрожувало видалення через скаргу від 1+1. Причина була схожа, як у вищезгаданій історії.