У Києві пройде перформанс, під час якого три памʼятники "оживуть"
Фото: Don’t Take Fake

Іспанський художник Пабло Вальбуена проведе в Києві перформанс "Примарна поезія", під час якого памʼятники Володимирові Великому, Григорію Сковороді та Богданові Хмельницькому "оживуть", повідомляє видання Don’t Take Fake.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Постаменти й конструкції, які наразі їх приховують і водночас захищають від наслідків російських обстрілів, перетворяться на "полотна" для світлового шоу з використанням близько 40 віршів у виконанні 11 українських поетів.

Пам’ятники підсвічуватимуться спеціальними приладами з ефектом пульсації й озвучуватимуться голосами українських поетів, які зачитали власні вірші.

"Голоси поетів, які переживають війну й пишуть про неї з її початку у 2014 році, мають значення для розуміння сьогодення та проєктування майбутнього, — пояснює Пабло Вальбуена. — Поети особливо чутливі до того, як ми колективно створюємо смисли".

Участь у проєкті беруть такі поети: Остап Сливинський, Люба Якимчук, Ірина Цілик, Олена Гусейнова, Артур Дронь, Павло Коробчук, Галина Крук, Софія Ленартович, Юліана Лесняк, Катерина Міхаліцина й Марина Пономаренко.

"Застосовуючи сучасні технології, світло і звук, ми хочемо нагадати про важливість збереження історії й культури, підкресливши, що мистецтво чинить опір у часи війни та зберігає пам’ять свого народу", —  йдеться у повідомлені.

Побачити перформанс можна буде 10–12 листопада, з 17:00 до 23:00.