Фото: World Taekwondo

Збірна України пропустить чемпіонат світу з тхеквондо, який відбуватиметься 29 травня – 4 червня в Баку (Азербайджан). Таке рішення ухвалено через появу в заявці турніру представників Росії та Білорусі, повідомляє "Суспільне".

Попри допуск, Росія та Білорусь не подавали заявку спортсменів на світову першість майже до кінця реєстрації.

Зазначається, що організатори змагань до останнього приховували факт допуску росіян та білорусів. Спершу була позначка "без національності" у заявному списку, яку згодом заповнили представниками Росії та Білорусі.

"Спочатку в заявці була така графа, як "Not National", тобто немає національності, так хитромудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь вже за своєю вимогою може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорок. Деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість команда не їде", — зазначив віцепрезидент Федерації тхеквондо України Сергій Васильченко.

Зокрема, він додав, що президент Федерації тхеквандо України Лесік Саманджия вже вирушив до Баку, де відбудеться чемпіонат світу, і буде спілкуватися з керівництвом Всесвітньої федерації.

Чемпіонат світу в Баку — один з турнірів, за які нараховуватимуться рейтингові очки. П'ятірка найкращих тхеквондистів у кожній ваговій категорії відбиратиметься на Олімпіаду-2024, решта ж визначатиметься на кваліфікаційних турнірах, що відбудуться перед Іграми у Парижі.