Фото: Львівська міська рада

У Львові збудують житловий комплекс зі спортзалом і підземним паркінгом для військовослужбовців та їхніх сімей. Про це повідомила Львівська міська рада.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Для будівництва житла виконком Львівської міськради ухвалив рішення одноразово відхилитися від мораторію на будівництво у мікрорайоні Під Голоском.

Головний архітектор Львова Антом Коломєйцев зазначив, що в комплексі планують збудувати 225 квартир. Також у комплексі розмістять дворівневий паркінг із 315 паркомісць.

Фото: Львівська міська рада

"Будинки будуть середньої поверховості від 6 до 9 поверхів на кутах. Тут буде пішохідна зона між кварталами та двір без автомобілів", – додав Коломєйцев.

Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування повідомив, що таке будівництво дозволить багатьом захисникам отримати своє житло.

"Першочергово це рішення дозволить значній частині військовослужбовців отримати квартири та покращити свої житлові умови", – каже Зубач.

Фото: Львівська міська рада

Він додав, що з 225 квартир, які будуть збудовані, 75 буде надано учасникам кооперативів з такими умовами, що "на кожного по 40 метрів квадратних і ще 10 метрів квадратних вони зможуть придбати за ціною 600 дол./м.кв. Це фактично є ціною собівартості."

Також 200 квадратних метрів житлового комплексу перейдуть у власність міста. Там планують розмістити спортивний комплекс.