Фото: kachorovska

Український бренд сумок та взуття Kachorovska з художницею Жанною Кадировою створили спільний артоб'єкт під назвою "Градієнт". Про це повідомив бренд Kachorovska в соцмережах.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Артколаборація під назвою "Градієнт" символізує плавний перехід від різноманіття до єдності суспільства у спільній меті в одному просторі й часі.

"Всі ми отримуємо нестандартний досвід життя в країні у стані війни, яка під атакою агресора. Це виявило багато речей, які до того не проявлялися. Градієнт – це символ проявлення максимально позитивних людських якостей. Ми говорили про турботу, тому що вона особливо присутня у нашому сьогоденні. Ми всі переживаємо за близьких, а також знайомих на фронті, за долю країни і розвиток війни", – розповідає Жанна Кадирова.

Інсталяція створена з побутового емальованого посуду, який заповнили глянцевою кахельною плиткою різних відтінків від чорного до білого кольору. Всі обʼєкти розташували між дзеркалами, що створює ефект нескінченності градієнту.

Фото: kachorovska

"Розтяжка кольору від чорного до білого символізує наші хвилі настрою чи сили, які ми втрачаємо і потім знов накопичуємо. Це символ, через який можна говорити про стан людей, які живуть тут і зараз", – додає Кадирова.

Проєкт створили з метою продемонструвати схожість й силу людей, попри різність досвіду кожного по окремості.

Ексклюзивно для Liga.net власниця бренду Kachorovska Аліна Качоровська поділилася враженнями спільної роботи з мисткинею Жанною Кадировою.

"Ми сьогодні відкрили арт-колаборацію з Жанною Кадировою. Це така друга мистецька колаборація. У нас одна була кілька років тому з Сергієм Майдуковим, а це друга. Ми надзвичайно пишаємося, тому що Жанна для нас — мисткиня світового рівня", – зазначила підприємиця.

Вона додала, що інсталяцію можна подивитись у магазині бренду на вулиці Велика Васильківська 14.

"Це правда унікальна новина. Тобто зараз Венеційська бієнале, на якій знаходиться робота Жанни, а кожен може прийти на Велику Васильківську в Києві, щоб подивитися інсталяцію і отримати цей досвід, натхнення та емоції", – каже Аліна Качоровська.