Фото: дельфінарій 'Немо'

 В одеському дельфінарії "Немо" відреагували на скандал навколо відзнятого блогерами відео, на якому вони бавляться з морськими котиками у готельному номері.

У дельфінарії зазначили, що відео зняли для того, "щоб показати людям, наскільки котики соціальні, полюбляють гратися з людьми та як позитивно ставляться до гри з людьми".

"Під час прогулянки нашого котика з його тренером по території готелю вони несподівано зустріли блогерів, з якими вже встигли подружитися до цього. Та разом з ними з‘єдналися та зняли відео", — кажуть у дельфінарії.

У закладі зазначили, що більшість їхніх тварин народилися у дельфінарії, зокрема морські котики.

"Це соціальні істоти, вони живуть у великому дружньому колективі тварин та тренерів. Для них спілкування з людьми – не тільки частина звичного життя, але й життєва необхідність", — йдеться у повідомленні.

У дельфінарії розповіли, що не обмежують пересування ластоногих у закладі, морські котики гуляють у супроводі тренера безпечними для них територіями.

Представники комплексу, зокрема, висловилися щодо зоозахисників, які вимагають закрити дельфінарії та звіринці. Вчора зоозахисна організація Uanimals звернулася до поліції щодо жорстокого ставлення до тварин.

"На жаль, існує агресивне меншинство веганів — зоорадикалів. Вони проти заповідників, проти зоопарків, проти морських зоопарків-дельфінаріїв, проти стайні й навіть проти утримання будь-яких тварин у домашніх умовах", — додають у дельфінарії.

За їхніми словами, зоозахисники у всьому вбачають "жорстоке поводження з тваринами, утиск їх прав і свободи".

"Вегани або веганські меншини навмисне створюють фейкові сенсації для популяризації та нав'язування всім людям планети їхньої "єдино вірної" веганської агресивної філософії, і з ненавистю і прокльонами вони кидаються на всіх нормальних людей", — йдеться в коментарі.