Непал

Непальські індуїсти відвідують масову молитву під час першого дня місячного фестивалю Мадхав Нараян у Бхактапурі. Фестиваль Мадхав Нараян триває цілий місяць. Він присвячений релігійному посту, святому купанню та вивченню книги Свастхані, розділу чи оповідання, яке щовечора читають священники або голова родини.

Фото: NARENDRA SHRESTHA/EPA

Португалія

Серфінгіст під час WSL Tudor Nazare Big Wave Challenge в Прая-ду-Норті в Назаре.

Фото: CARLOS BARROSO/EPA

Австралія

Українська тенісистка Марта Костюк реагує на перемогу на тай-брейку у другому сеті під час свого чвертьфінального матчу проти Коко Гауф із США в 10-й день Відкритого чемпіонату Австралії 2024 року у Мельбурні.

Фото: JAMES ROSS/EPA

Таїланд

Кампанія зі стерилізації мавп у Бангкоку. Тайський ветеринар із групи захисту тварин Департаменту національних парків, охорони дикої природи та рослин стерилізує мавпу в рамках кампанії з контролю за популяцією макак у житловому масиві в районі Банг Кхун Тіан. Це пов’язано з тим, що мавпи завдають клопоту місцевим жителям, псують їхні будинки та майно і викликають страх перед хворобами.

Фото: RUNGROJ YONGRIT/EPA

Україна

23 січня Росія вчергове здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Зокрема, бойова частина російської збитої ракети впала у спальному районі Києва. На місці відпрацювали сапери ДСНС. Щонайменше 21 людина отримала поранення внаслідок російського ракетного обстрілу Києва.

Фото: OLEG PETRASYUK/EPA

Чилі

Фестиваль Teatro a Mil 2024. Артисти беруть участь у параді "Барабани вогню" баскської компанії Деабру Белцак Teatro de Calle під час фестивалю Teatro a Mil у Сантьяго. Один з акторів грає Акера, диявола Акеларре. Він блукає вулицями під час шоу живої музики, піротехніки та спецефектів.

Фото: ELVIS GONZALEZ/EPA

Польща

Туристи насолоджуються сходом сонця на горі Снєжка в горах Карконоше (Польща) 20 січня 2024 року. Останніми днями сильні снігопади з вітром принесли в гори багато снігу.

Фото: Maciej Kulczynski/EPA

Франція

Паризький тиждень моди. На фото – одна з гостей показу після презентації колекції Haute Couture весна/літо 2024 від Dior.

Фото: YOAN VALAT/EPA

Китай

Щонайменше 47 людей загинули під зсувом у китайській провінції Юньнань. Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Китаю підвищило рівень реагування до другого за величиною для зсуву, який стався на південному заході провінції Юньнань 22 січня. 

Фото: XINHUA/Hu Chao/EPA

Тайвань

Поки більша частина планети переживає зиму, сніги та морози, у Тайвані насолоджуються цвітінням сакури в національному парку Янміншань у Тайбеї. Тайвань може похвалитися різноманітними сортами вишневого цвіту, сезон яких триває з січня до квітня.

Фото: RITCHIE B. TONGO/EPA