Зміст:
  1. Жертви та звинувачувачі
  2. Як скандал відгукується в Голлівуді?
  3. Реакція соцмереж
  4. Що далі?

Скандал навколо Шона (P. Diddy) Комбса, відомого репера і музичного продюсера, викликав великий резонанс у Голлівуді та за його межами. Звинувачення проти нього стосуються сексуального насильства, торгівлі людьми й участі в рекетирському угрупованні, що налічує понад десяток років. LIGA.Life пояснює масштабну схему зловживання, в яку було залучено велику кількість жертв та інших фігурантів справи.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Жертви та звинувачувачі

Шон (P. Diddy) Комбс — головний фігурант у справі, звинувачений у координації злочинного угруповання, яке займалося секс-торгівлею, примусовою працею й іншими злочинами. Згідно з матеріалами справи, P. Diddy  використовував своє становище та фінансові можливості, щоб маніпулювати жінками, погрожував їм і схиляв до участі в так званих "Freak Offs" — вечірках, де за участю секс-працівників відбувалися сексуальні вистави із залученням жертв. Усі ці події записувалися на відео й використовувалися для шантажу. На місцях проведення вечірок правоохоронці виявили велику кількість наркотиків, понад 1000 пляшок дитячої олії, засоби контрацепції, а також відеозаписи.

Понад 50 осіб подали позови проти Комбса. Серед них жінки, які стверджують, що були зґвалтовані, наркотично залежні жінки, які перебували під його контролем, а також кілька чоловіків, які також заявили про насильство з боку музиканта. Відомий адвокат Тоні Бузбі, який представляє жертв у цій справі, зазначив, що багато з них були неповнолітніми на момент скоєння злочинів, і їх історії містять "жахливі акти насильства і жорстокості".

Окрім цього, низка популярних голлівудських зірок згадуються у справі через свої соціальні та професійні зв'язки із P. Diddy. Серед них:

  • Джей-Зі, давній друг і партнер Комбса, залишається мовчазним щодо обвинувачень, що викликає обурення у шанувальників.

  • Леонардо Ді Капріо, Кім Кардаш’ян і Мерая Кері, які були помічені на його знаменитих вечірках, однак не мають прямого зв’язку зі злочинами. Їхня присутність там викликає цікавість через теперішні звинувачення проти P. Diddy, але зірки поки не коментували ситуацію.

  • Дженніфер Лопес, яка зустрічалася з P. Diddy у 1999–2001 роках, тоді їхні стосунки супроводжувалися скандалами, зокрема стріляниною в нічному клубі. Вона підтвердила факт зради під час їхніх стосунків, але не коментувала нові звинувачення.

  • Ештон Катчер і P. Diddy підтримували дружбу і працювали разом над проєктами, зокрема на шоу MTV. Катчер натякав на "таємниці" вечірок P. Diddy, але також уникає публічних заяв про останні події.

  • Джастін Бібер часто перебував поруч із P. Diddy на початку своєї кар'єри, коли йому було всього 15 років. Бібер, як і інші, не робив публічних заяв щодо справи.

Starstock/Photoshot/Everett Collection
Patrick McMullan/PatrickMcMullan

Як скандал відгукується в Голлівуді?

Мовчання багатьох впливових осіб у Голлівуді після арешту P. Diddy викликало обурення в соціальних мережах. Постраждалим та активістам незрозуміло, чому такі зірки, як Джей-Зі, Джастін Бібер та інші, які співпрацювали з Комбсом, досі не висловили свою позицію. Зазвичай, подібні звинувачення привертають увагу багатьох знаменитостей, які висловлюють підтримку жертвам і закликають до справедливості. Проте відсутність коментарів і публічної реакції в цій справі викликала підозри щодо того, чи не є інші впливові особи також причетними до подібних схем, чи ж не намагаються захистити власні репутації, а медіа почали проводити власні розслідування.

Інфографіка: The Telegraph

Реакція соцмереж

У соцмережах активно розповсюджують старі фотографії та відео з вечірок, що організовував P. Diddy, й обговорюють, хто із зірок брав у них участь. Паралельно зі звинуваченнями у сексуальному насильстві та рекеті, у соцмережах почали з’являтися теорії про зв’язок P. Diddy з іншими темними сторінками шоубізнесу, що ще більше підігріває інтерес до справи.

@charleybournetruecrime what was he doing with all that baby oil? wrong answers only in the comments.. #truecrime #truecrimetok #truecrimetiktok #truecrimetiktoks #crimetok #crimetiktok #crimestory #truecrimecommunity #truecrimestory #pdiddy ♬ original sound – Charley Bourne True Crime

Цікаво, що репер 50 Cent уже анонсував серіал на стримінговому сервісі Netflix про кримінальні звинувачення проти P. Diddy, що також стало приводом для дискусій у соцмережах. Репер довгий час конфліктував із Комбсом, і тепер використовує цей розголос, щоб додатково загострити увагу на судових проблемах P. Diddy, створюючи медіапродукт про звинувачення у сексуальному насильстві й торгівлі людьми.

Українці також встигли записати свої реакції на резонансну справу.

@kubikrombik

Це шок..

♬ оригінальний звук – Kubik

Що далі?

Судовий процес триває, і Комбс на цей момент перебуває під вартою без права на заставу. З огляду на масштаби справи, прокурори й адвокати очікують розкриття нових деталей про залучення інших відомих осіб і можливі аналогічні злочини в індустрії розваг. Ця справа вже називається однією з найгучніших у сучасному шоубізнесі, що може змінити сприйняття впливових фігур у Голлівуді та стимулювати серйозні реформи в боротьбі з сексуальним насильством і зловживаннями.