Зміст:
  1. Ілюзії, правила ринку й авторитет
  2. "Чи необхідна книгарням державна підтримка? Я не впевнений"
  3. Нова книгарня в Івано-Франківську й експеримент на 15 мільйонів гривень
  4. Що читає і радить прочитати Олексій Ерінчак

Майже три роки тому засновник студії розробки мобільних ігор Hitica Олексій Ерінчак відкрив у Києві першу книгарню "Сенс". Заклад на "Арсенальній" розпочав роботу за два місяці до повномасштабного вторгнення й, за задумом, мав бути місцем для зустрічей сусідської спільноти. Та він дав початок значно масштабнішій історії. Вже за два роки Олексій оголосив про запуск Сенсу на Хрещатику — триповерхової книгарні-кав’ярні площею 1500 квадратів і вартістю понад 65 мільйонів гривень. А сьогодні підприємець планує вийти за межі Києва та відкрити Сенс на Промприладі в Івано-Франківську.

Що відомо про майбутню книгарню, чи потребує державної підтримки книжковий ринок України і що радить прочитати засновник Сенсу? Про все це LIGA.Life запитала в Олексія Ерінчака.

Ілюзії, правила ринку й авторитет

"Для мене завжди було дуже кльово мати якийсь простір, куди можна прийти і з кимось поговорити про книжки, отримати компліменти чи почути, що зараз уже ніхто не читає", — пригадує Олексій запуск першого Сенсу поблизу станції метро "Арсенальна".

Щоб прочитати цей матеріал потрібно оформити підписку. Перейдіть до повної версії сторінки.