Stormzy на Glastonbury Festival. Фото: PA Media

Бронежилет Бенксі, на якому зображено прапор Великої Британії, можуть продати на аукціоні за 16 200 000 гривень (300 000 фунтів стерлінгів), про це пише BBC.

Як повідомив Sotheby's, це буде перший предмет на аукціоні з колекції, що містить 5 творів мистецтва, які Бенксі виставив у вітрині магазину Кройдоні, Лондон, у 2019 році.

Бронежилет виготовлений з колишнього поліційного спорядження. Витвір мистецтва має на меті розповісти про високий рівень злочинів у містах Англії.

Перш ніж продати роботу Бенксі, її покажуть під час Frieze Festival у Лондоні. А з 3 до 9 жовтня бронежилет буде виставлений у галереях New Bond Street Galleries.

П’ять років тому Stormzy одягнув подібний жилет на фестиваль Ґластонбері (Glastonbury Festival).

"У притаманній лише Бенксі манері, він майстерно говорить про складне соціальне питання через один свій витвір", – розповіла керівниця сучасного вечірнього аукціону в Sotheby’s Емма Бейкер.

"Без сумніву, цей витвір мистецтва є ще більш актуальним зараз, ніж коли жилет уперше з'явився на фестивалі в Ґластонбері — події, на якій він став символом визначального культурного моменту", – додала Емма Бейкер.