Кім Чен Ин. Фото: KCNA

У Північній Кореї готується до відкриття розкішний курорт Вонсан-Кальма, який глузливо називають "північнокорейський Бенідорм". Проєкт було задумано для залучення багатих туристів, а натхнення КНДР шукала на іспанському узбережжі Коста-Бланка. Ще у 2017 році Кім Чен Ин скерував дослідницьку групу до Іспанії, після чого у 2018 році розпочалося будівництво курорту. Однак через пандемію роботи було тимчасово зупинено, про це пише Mirror.

Курорт розташований на місці колишнього ракетного полігону у Вонсані й планується до урочистого відкриття у травні. Однак, як зазначає низка джерел, відкриття може затягнутися через низку нерозв’язаних проблем, зокрема з паркуванням та каналізацією. За словами одного з урядовців, хоч проєкт вже на фінальному етапі, залишається багато недопрацювань.

Експерти вважають, що основну частину іноземних туристів на курорті становитимуть росіяни та китайці. Власне, подорожувальникам із західних країн, навіть якби там знайшлися охочі відвідати КНДР, в‘їзд до країни закритий.

На тлі новини про відкриття курорту стало відомо, що нещодавно у Північній Кореї було страчено до 30 чиновників через неспроможність запобігти загибелі понад тисячі людей під час повеней.