Фото: Ukrzaliznytsia

29 серпня у День пам’яті захисників на найбільших вокзалах країни транслюватимуть поезію загиблих українських військових. Проєкт створений у співпраці з платформою памʼяті Меморіал, повідомляє Укрзалізниця.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Цей день – нагадування про ціну, яку платить наш народ за те, щоб лишатись вільним та незалежним від Росії, за право самостійно обирати власний шлях. І привід – продовжувати боротьбу, щоби ці жертви не були марними", – йдеться у дописі Укрзалізниці.

На вокзалах Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Одеси протягом дня звучатимуть вірші військовослужбовців-поетів, які загинули, боронячи Україну від російської агресії.

Впродовж дня щогодини можна буде послухати вірші Максима "Далі" Кривцова, Юрія Руфа, Гліба Бабіча, Артема Довгополого, Олександра Гошилика та Іллі Чернілевського озвучені голосами Павла Вишебаби, Тетяни Власової, Марини Круть, Соні Сотник, Миколи Сєрги, Сергія Харчука, Соломії Вітвіцької та Іллі Яреми.

"Приходьте. Слухайте. Вшановуйте памʼять усіх полеглих українських захисників – разом з нами та всією країною", — закликає Укрзалізниця.