Репліка трону. Фото: Heritage Auctions

У Далласі 10-12 жовтня відбувся аукціон Heritage Auctions з продажу реквізиту та декорацій із всесвіту "Гра престолів", він зібрав понад $21 млн. Про це пише CNN.

Фанати "Гри престолів" масово взяли участь в аукціоні, на якому було виставлено на продаж майже 900 лотів, серед них — обладунки, мечі й інша зброя, ювелірні вироби, залізний трон та різні предмети. Найдорожчим лотом виявився залізний трон. Після шестихвилинних торгів він був проданий за $1,49 млн.

Репліка трону була відлита з оригіналу та виготовлена з пластику, оздоблена металевою фарбою й прикрасами з коштовностей. У серіалі трон був викуваний диханням дракона, який розтопив мечі тисячі переможених суперників, та став символом боротьби за владу протягом усього серіалу.

Окрім залізного трону понад 30 інших лотів були продані за шестизначні суми.

Фірмовий меч Джона Сноу, Лонгклоу, яким на екрані володів Кіт Харінгтон, продали за $400 тис., а його одяг з "Нічного дозору" (з важким плащем), пішов з молотка за $337,500. За обидва предмети тривали довгі торги.

Початкові ставки варіювалися від $500 до $20 тис., але багато речей було продано за значно вищі суми. Так сталося з кількома плащами та сукнями, які носили Емілія Кларк у ролі Дейнеріс Таргарієн та Ліна Гіді в ролі Серсеї Ланністер. Сірий замшевий костюм Дейнеріс продали за $112,500, що на $100,000 більше від початкової ставки, а червону оксамитову сукню, яку Серсея одягла у своєму фінальному епізоді, продали за $137,500, що на $122,500 перевищило стартову ціну.

Обладунки також були популярними. Чорна шкіряна броня Джейме Ланністера була продана за $275,000, а його обладунки Королівської варти разом із культовим мечем Oathkeeper пішли за $212,500.