Ілюстративне фото: freepik

За результатами дослідження вчених з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі стало відомо, що якість дружніх стосунків — один із найважливіших чинників, який впливає на відчуття щастя серед самотньої молоді, пише Neuroscience News.

У дослідженні взяли участь 1073 самотні молоді людини. Вони пройшли онлайн-опитування, де відповідали на запитання, зокрема щодо свого рівня щастя, задоволеності життям. Після учасників поділили на п’ять груп, залежно від їхнього рівня щастя, стосунків з родиною, дружби, рівня та схильності до спілкування, самооцінки.

Група, яка була найщасливішою, мала такі результати: високий рівень дружби та низький невротизм, що показує меншу схильність до надмірних хвилювань чи стресу. А ось група, яка виявилася найменш щасливою, мала низькі бали за всіма показниками, зокрема вони також були незадоволені дружбою.

Підсумовуючи, вчені дійшли до висновку, що якість дружніх стосунків має значний вплив на рівень щастя молоді, яка ще не перебуває у серйозних стосунках. Проте варто зазначити: інші фактори також мають вплив, проте дружба посідає перше місце.