Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Зараз у річці Сейм мор риби не фіксується. У Десні забруднення пройшло 242 км та сповільнилося, фіксується точково та має неоднорідний характер. На Чернігівщині працюють три аераційні установки. Встановлюються додаткові системи аерації в Київській області, повідомили в Міністерстві захисту довкілля.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

"За допомогою супутникових знімків було оцінено обсяг забрудненої води, яка потрапила у річку Сейм із цукрового заводу в Курській області – це майже 5600 тонн", — за словами директора Інституту гідробіології НАН України Сергія Афанасьєва.

"Екосистеми річок Сейм та Десна можуть відновитися за 2-3 роки", — додав він.

За прогнозами Укргідрометцентру, забруднена вода може досягнути Київщини 14-16 вересня.

"У випадку погіршення показників якості води у Десні, буде впроваджено технологію посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля, який ефективно усуває органічні забруднення та неприємні запахи", – наголосив Генеральний директор ПрАТ "Київводоканал" Олег Лисюк.

Наразі вода у столиці відповідає всім нормам, про це повідомляє головний санітарний лікар Києва, керівник Київського міського Центру контролю та профілактики хвороб Сергій Чумак.