У Грузії скасували "зелені" ковід-паспорти через стрімке поширення в країні омікрону. Водночас Данія зупиняє всі обмеження проти коронавірусу.

В уряді Грузії пояснили, що рішення було ухвалене на підставі швидкого поширення омікрону, порівняно легкого перебігу хвороби у тих, хто заразився, а також з урахуванням світової практики, пише видання "Новости Грузии".

Водночас у рішенні наголошується, що система обліку вакцинації та проведення тестів працюватиме надалі і ті громадяни, яким "зелений паспорт" необхідний для поїздки за кордон, як і раніше, зможуть використати цей механізм.

У Данії ж тепер не обов’язкові маски та COVID-паспорти, а час роботи барів та ресторанів більше не буде обмежений, пише DW з посиланням на рішення парламенту. Також знову відкриваються нічні клуби, скасовано ліміт на кількість людей у закритих приміщеннях.

Водночас збережені деякі обмеження для тих, хто прибуває до країни, зокрема для невакцинованих туристів із країн, які не входять до Шенгенської зони.

Зазначимо, в Данії понад 80% населення отримали обидві дози вакцини від вірусу та приблизно 60% отримали бустерну дозу.

  • Раніше про скасування карантинних обмежень заявив прем'єр Великої Британії. 
  • Зміни стосуються лише Англії. Стане необов'язковим пред'явлення COVID-сертифікатів для відвідування нічних клубів та інших великих приміщень. Уряд вже зараз скасовує рекомендації англійцям працювати з дому.
  • Маски більше не будуть обов'язковими, хоча людям, як і раніше, рекомендується носити їх у закритих або людних місцях, а також під час спілкування. Залишається лише обов'язок самоізолюватися, якщо тест на коронавірус позитивний.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин