Фото: freepik

У столиці Чехії заборонять нічні барні тури, що організовують туристичні агенції. Так влада намагається зменшити кількість п’яних туристів, натомість привабити "заможних і культурних". Містяни вже давно скаржаться на шум і проблеми з безпекою. Про це пише BBC.

З листопада цьогоріч тури по барах, що передбачені гідом, не будуть проводити з 22:00 до 06:00 за місцевим часом. "Прага має стати місцем, де вишуканість і повага до громадського простору – пріоритет", – сказав заступник мера Іржі Поспішил.

The Times цитує жителя Праги Степана Кухту, який розповідає, що його здоров'я погіршилося внаслідок хронічного шуму. Мерія відреагувала на звернення містян і внесла правку, що обмежує "організовані пересування туристів від пабу до пабу в центрі міста".

Проте компанія Prague Pub Crawl, яка є організатором п'яних екскурсії, незадоволена таким рішенням міської влади та назвала його "популістським кроком, покликаним приховати нездатність влади розв’язувати реальні проблеми, як-от нестачу працівників поліції для підтримання спокою в нічний час".