Зміст:
  1. Посібник з убивства для хороших дівчат
  2. Нестабільний
  3. Ковбойський картель
  4. Віденська кров
  5. Академія Амбрелла
  6. План Б
  7. Індустрія
  8. Експедиція "Снігова людина"
  9. Погана мавпа
  10. Емілі в Парижі
  11. Бель-Ейр
  12. Ваєтт Ерп і ковбойська війна
  13. Розумний сумнів
  14. Патінко
  15. Убивства в одній будівлі
  16. Володар перснів: Персні влади
  17. На своєму місці
  18. Каос
  19. Дихай

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Серпень 2024 року порадує фанатів серіалів довгоочікуваними новинками. Від фіналу "Академії Амбрелла", до продовження історій "Емілі в Парижі" та "Володар перснів: Персні влади". Драми, комедії, трилери та фантастика — останнього місяця літа знайдуться нові серіали на будь-який смак. 

Посібник з убивства для хороших дівчат

Дата виходу: 1 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Цей серіал — екранізація популярного роману американської письменниці Голлі Джексон "Посібник з убивства для хорошої дівчинки". В центрі сюжету 17-річна Піппа Фітц-Амобі, яка під виглядом шкільного проєкту розслідує загадкове зникнення старшокласниці Енді Белл. Дівчина померла п’ять років тому, й у вбивстві звинуватили її хлопця Сала. Але той ще до суду наклав на себе руки, тож справу закрили. 

Та Піппа переконана: справжній убивця все ще на волі. Вона намагається розплутати цю таємничу справу, навіть не здогадуючись, на яку небезпеку наражає себе. 

Нестабільний

Дата виходу: 1 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: Netflix

Про що:

Пригоди самозакоханого генія біотехнологій Елліса Драгона та його сина Джексона продовжуються у новому сезоні. Джексон все ще намагається довести батькові свою значущість для сімейного бізнесу, але не відступає від мрій. Водночас випробування Елліса стають усе більш абсурдними. Чоловік сподівається побачити у синові гідного наступника, та не помічає, що той хоче йти власним шляхом. 

Ковбойський картель

Дата виходу: 2 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Apple TV+

Про що: 

Сюжет документального серіалу переповідає реальну історію новобранця ФБР Скотта Лоусона, який розкрив масштабну схему відмивання грошей у сфері кінних перегонів. Чоловік взявся за братів Тревіньо, лідерів одного з найбільших картелів Мексики, які в гонитві за владою, грошима та впливом тероризували тисячі людей. Ризикуючи життям, Лоусон відстежував трансакції братів у США, проникнув у картель і викрив їхні міжнародні операції з відмивання грошей.  

У серіалі використали фрагменти перших інтерв’ю з агентом Лоусоном після розкриття справи, а також його колег, поліціянтів, помічника прокурора США, журналістів і письменників, які розповіли світові про розслідування. 

Віденська кров

Дата виходу: 4 серпня

Сезон: 4

Де дивитися: PBS

Про що: 

Події серіалу відбуваються у Відні на початку XX ст. В центрі сюжету — талановитий учень Зиґмунда Фрейда, молодий англійський доктор психології Макс Ліберман. Він пропонує допомогу інспектору Оскару Рейнхардту в розслідуванні одного з убивств. Після цього їхній тандем візьметься ще не за одну справу.

У четвертому сезоні доктор Ліберман та інспектор Рейнхардт розслідуватимуть нову таємницю. Пара вплутається у справу, яка може поставити під загрозу всю Австро-Угорську імперію. Тож вони мають розслідувати два різні вбивства і відновити порядок у місті. 

Академія Амбрелла

Дата виходу: 8 серпня

Сезон: 4

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Четвертий сезон стане завершенням супергеройської саги про академію "Амбрелла" та її підопічних. На відміну від попередніх сезонів, до останнього увійдуть шість епізодів, замість десяти. Тож прощання з улюбленою командою людей із надможливостями буде нелегким. 

У четвертому сезоні з’являться кілька нових персонажів: подружжя Джин і Жана Тібедо — професори із Середнього Заходу, а також Сай Гроссман — сором’язливий бізнесмен і сім’янин, який відчайдушно хоче відновити зв’язок із донькою. Як розгортатимуться їхні історії та які нові пригоди чекають на улюблених героїв, Netflix поки не розголошує. 

План Б

Дата виходу: 11 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: CBC Gem

Про що: 

Головна героїня нового сезону серіалу "План Б" — офіцерка поліції Міа Коулман. Після того, як її втручання у домашню сварку призвело до катастрофи, жінка хоче повернутися у часі та запобігти трагедії. Але її дії призводять до непередбачуваних наслідків, оскільки у цій подорожі Міа стикається із власним неспокійним минулим. 

Індустрія

Дата виходу: 11 серпня

Сезон: 3

Де дивитися: HBO

Про що: 

Серіал "Індустрія" набирає нових обертів і продовжує дивувати глядачів. Справа не лише у поєднанні теми наркотиків, сексу та фінансів, але й у появі нових персонажів, які з’являться на екрані. Так, акторський склад доповнили Кітом Гарінгтоном із "Гри престолів" (гратиме гендиректора компанії з екологічних технологій) та Сарою Голдберг із серіалу "Баррі" (гратиме портфоліо-менеджерку).

Очікується, що глядачів ще більше заглиблять у хаотичний світ лондонського офісу міжнародного банку Pierpoint & Co. Минулий сезон завершився скандальним звільненням Харпер через підробку документів про освіту в резюме. Ця історія матиме продовження у четвертому сезоні. 

Експедиція "Снігова людина"

Дата виходу: 14 серпня

Сезон: 5

Де дивитися: Discovery

Про що: 

У новому сезоні документального серіалу команда дослідників повертається до Північної Каліфорнії на пошуки доказів існування снігової людини. Упродовж усієї експедиції вони аналізують і перевіряють за допомогою новітніх технологій результати 50-річних спостережень, щоб точно визначити, як, коли і де знайти таємничого звіра. 

Погана мавпа

Дата виходу: 14 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Apple TV+

Про що: 

Комедійний серіал заснований на однойменному романі американського журналіста та прозаїка Карла Гіасена. В центрі сюжету — Ендрю Янсі, колишній поліціянт-детектив, якому доручено проводити перевірки ресторанів у Південній Флориді. Та доля не дає йому забути про своє призначення.

Одного дня під час риболовлі турист знаходить відрубану руку. Янсі намагається дізнатися, кому вона належала. Розслідування занурює його у світ жадібності та корупції, які знищують екологію Флориди та Багам.

Емілі в Парижі

Дата виходу: 15 серпня

Сезон: 4

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Романтичні пригоди американки Емілі в Парижі продовжуються. Новий сезон серіалу розділили на дві частини: перша вийде 15 серпня, друга — 12 вересня. Також автори підготували для глядачів різноманіття локацій: від французьких Альп до площ Риму.

Події четвертого сезону розгортаються після драматичного відкриття, коли Емілі Купер дізналася, що Габріель, в якого вона закохана, та Камілла чекають на дитину. Емоції й так загострилися, але знімальна команда обіцяє ще більше драми і романтики. Й не лише в сюжетній лінії самої Емілі. Розв'язання складних дилем чекає також на Сільві та Мінді.

Бель-Ейр

Дата виходу: 15 серпня

Сезон: 3

Де дивитися: Peacock

Про що: 

Серіал розповідає історію звичайного підлітка Вілла, який перейшов дорогу місцевому злочинцю і, щоб уникнути небезпеки, був змушений переїхати до багатих родичів у Беверлі-Гіллз. У новому сезоні Вілл закінчує школу і разом із двоюрідним братом Карлтоном влаштовується на літню роботу в заміському клубі. 

Та куди ж без пригод? На горизонті з’являється батько головного героя, який хоче возз’єднатися із сином. Зі свого боку Карлтон все ще бореться із залежністю після виходу з реабілітаційного центру.

Ваєтт Ерп і ковбойська війна

Дата виходу: 21 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Нова документальна драма від Netflix зображує історію легендарного американського стрілка Ваєтта Ерпа та його ворожнечу з не менш відомим розбійником Айзеком Клентоном. Серіал став реконструкцією перестрілки та війни між героями, яка визначила цілу епоху. 

Розумний сумнів

Дата виходу: 22 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: Hulu

Про що: 

Після спроби загоїти рани внаслідок важкого випробування та драматичного роману, корпоративна адвокатка Джакс Стюарт намагається повернути своє життя у звичне русло. Та одного дня її найближча подруга зізнається у вбивстві свого чоловіка. Жінка стверджує про самооборону, але непримиренний прокурор вважає інакше. Головна героїня залучає до справи амбітного адвоката Корі Кеша, але ситуація дуже швидко стає напруженою. 

Патінко

Дата виходу: 23 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: Apple TV+

Про що: 

Серіал заснований на однойменному романі американської письменниці та журналістки Мін Цзінь Лі. "Патінко" розповідає про надії та мрії чотирьох поколінь корейських іммігрантів, які залишили свою батьківщину в пошуках кращого життя. 

У другому сезоні автори обіцяють іще більше історій про заборонене кохання, стійкість і моральні дилеми. Очікується, що сюжет відобразить паралельні історії. Перша відбуватиметься в 1945 році, коли матріарх родини Кім Сунджа змушена ухвалювати складні рішення для виживання сім’ї під час Другої світової війни. Друга — у Токіо 1989-го, коли її онук Соломон розпочинає нове партнерство із японським бізнесом.

Убивства в одній будівлі

Дата виходу: 27 серпня

Сезон: 4

Де дивитися: Hulu

Про що: 

Серіал розповідає про трьох сусідів, одержимих розслідуванням злочинів. Тож вони вирішують вести про це подкаст. На щастя (чи на жаль), приводів для цього чимало. 

Четвертий сезон "Вбивств в одній будівлі" продовжує розслідування Чарльза, Олівер і Мейбл у Лос-Анджелесі, де допитливе тріо намагається знайти вбивцю каскадера Чарльза Саза Патакі. Водночас їм випадає можливість перетворити свій подкаст на високобюджетний фільм. 

Володар перснів: Персні влади

Дата виходу: 29 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: Prime Video

Про що: 

Продовження легендарної історії вийде на екрани наприкінці серпня. За сюжетом, вигнана Ґаладріель залишається без армії та союзників, а Саурон покладається на власну хитрість, щоб відновити силу та наглядати за створенням перснів, що дозволять йому отримати владу над усіма народами Середзем’я. 

На своєму місці

Дата виходу: 29 серпня

Сезон: 2

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Другий сезон політичної комедії "На своєму місці" розповідає про Стефана Бле, який бурхливо розпочинає свій президентський термін у Франції. Погрози вбивства, демонстрації проти уряду, прикрі дипломатичні помилки та внутрішні зради підкошують його, та герой намагається з гумором і наполегливістю прокладати свій шлях у політиці. Напруга зростає, адже він повинен навчитися довіряти правильним людям.

Каос

Дата виходу: 29 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Новий комедійний серіал від Netflix розповідає про грецьких богів, які живуть у сучасному світі. Всемогутній Зевс почав боятися кінця свого правління, коли помітив зморшку на лобі. Він став параноїком і спричинив хаос серед інших богів. 

Тим часом його колишній друг Прометей, який перебуває у в’язниці, розробляє план повалення величного лідера. Для цього він залучає трьох звичайних людей, пов’язаних зі стародавнім пророцтвом.

Дихай

Дата виходу: 30 серпня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що: 

Сюжет іще однієї новинки від Netflix розгортається навколо лікарні ім. Хоакіна Сорольї. Закохана у свою роботу команда медиків намагається врятувати життя Патрісії Сеури — президентки Валенсії. Вони мають вилікувати серйозне захворювання жінки всупереч скрутному становищу державної медицини, а також здолати особисті проблеми.