Зміст:
  1. Останні дні космічної ери
  2. Куди зникла Ванда
  3. Коли завмирає серце
  4. Франшиза
  5. Супермен і Лоїс
  6. Машина
  7. Стартова п’ятірка
  8. Початкова школа "Ебботт"
  9. Зовнішні мілини
  10. Цитадель: Діана
  11. Лінкольн для адвоката
  12. Дисклеймер. Усі збіги випадкові
  13. Американські історії жахів
  14. Правдива терапія
  15. Елсбет
  16. Офіс: Австралія
  17. Суперники
  18. Країна вогню
  19. Територія
  20. Поклик пекла
  21. Подібний до дракона: Якудза
  22. Спецоперації: Левиця
  23. Закон Лідії Поет
  24. Дипломатка
LIGA.Life відібрала 24 найцікавіші серіали, які вийдуть на екрани цього місяця. Продовження легендарних історій і нові сюжети — розповідаємо, коли та які новинки можна подивитися на стримінгах.

Останні дні космічної ери

Дата: 2 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Hulu

Про що:

Події відбуваються в Австралії 1979 року. Підготовка до конкурсу "Міс Всесвіт" викликає ажіотаж у ЗМІ, а бойкот працівників підприємств електромережі загрожує зануренням регіону в темряву. В усьому цьому хаосі три, здавалося б, звичайні сім’ї намагаються зберегти стосунки, дружбу та майбутнє.

Серед акторів восьмисерійного драматичного серіалу — Джессі Спенсер ("Доктор Хаус"), Рада Мітчелл ("Сайлент Хілл"), Іен Глен ("Гра Престолів") та інші.

Куди зникла Ванда

Дата: 2 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Apple TV+

Про що:

Сюжет розгортається навколо зникнення 17-річної Ванди Клатт. Її батьки відчайдушно намагаються знайти доньку. Коли поліції не вдається розшукати Ванду, родина бере справу в свої руки. Вони переодягаються у співробітників електротехнічної компанії і прослуховують жителів свого району й передмістя. Зрештою, виявляється, що за зачиненими дверима жоден із їхніх сусідів не є тим, за кого себе видає.

Коли завмирає серце

Дата: 3 жовтня

Сезон: 3

Де дивитися: Netflix

Про що:

Головні герої — підлітки Чарлі та Нік, які пізнають життя та перше кохання. Вони швидко усвідомлюють, що їх поєднує дещо більше, ніж дружба. У новому сезоні стосунки героїв поглиблюються. На шляху до дорослого життя Чарлі та Нік стикаються з новими страхами, бажаннями та радощами.

У головних ролях — Кіт Коннор ("Малюк Джо") і Джо Локк ("Це все Аґата"). Також у новому сезоні серіалу з’являться Гейлі Етвел ("Агент Картер") та Джонатан Бейлі ("Бріджертони").

Франшиза

Дата: 6 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: HBO

Про що:

Це історія про знімальну групу, яка займається створенням фільму про супергероїв. Під час роботи герої замислюються над питанням: що це, новий розквіт Голлівуду чи кінець кінематографу? І чи готові вони пожертвувати заради цього фільму всім, зокрема, своїм особистим життям.

Фільм зібрав цілу плеяду зірок кінематографу. Від режисера Сема Мендеса ("007: Координати Скайфолл", "1917" і "Спектр") до акторів: Гімеша Пателя ("Тенет"), Даррена Ґолдштейна ("Озарк"), Вілла Роуленса ("Джентельмени") та інших.

Супермен і Лоїс

Дата: 7 жовтня

Сезон: 4

Де дивитися: CW Original

Про що:

Цей сезон — остання частина серіалу "Супермен і Лоїс" від CW. Історія головних героїв і їхньої родини підходить до завершення. Драматичне закінчення попереднього сезону залишає багато простору для можливого розвитку подій. Чи виживе Супермен у битві з одним зі своїх найсильніших ворогів, можна буде дізнатися вже зовсім скоро.

У головних ролях — Тайлер Гоклін ("Вовченя", "Касл") та Бітсі Таллок ("Грімм", "Доктор Хаус"). Також у фільмі зіграли Ділан Волш ("Будинок біля озера"), Воле Паркс ("Лінкольн для адвоката") та Джордан Ельзас ("Усюди жевріють пожежі").

Машина

Дата: 9 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Hulu

Про що:

Після нищівної поразки Естебан опинився на найнижчому щаблі боксерської кар’єри. На щастя, його менеджер і найкращий друг Енді має намір повернути чоловіка на вершину. Але зіткнувшись із підставою з боку організаторів боїв, герої усвідомлюють: ставкою в цьому матчі-реванші є життя або смерть.

У фільмі зіграли: Ґаель Ґарсія Берналь, Дієго Луна ("Обличчя зі шрамом"), Ейса Ґонсалес ("Форсаж: Гоббс та Шоу", "Проблема 3 тіл", "Бладшот") та Лусія Мендез ("Відчайдушні домогосподарки"). Режисер — Гебріел Рипштейн ("Нарко").

Стартова п’ятірка

Дата: 9 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що:

Спортивний документальний серіал від Netflix розповідає про успіхи знаменитих баскетболістів Джиммі Батлера, Ентоні Едвардса, Леброна Джеймса, Домантаса Сабоніса та Джейсона Татума у сезоні NBA 2023-2024. Глядачам пропонують відчути битви гравців на корті та поза ним, коли вони прагнуть до величі, долають травми і балансують між родиною та спортом.

Початкова школа "Ебботт"

Дата: 9 жовтня

Сезон: 4

Де дивитися: Hulu

Про що:

Історія вчителів державної школи Вілларда Ебботта продовжується. У новому сезоні автори підготували перехресний епізод з іншим популярним серіалом, яким саме — невідомо. Також очікується подальший розвиток стосунків головної героїні Джанін із Грегом. Цю сюжетну лінію представили у креативному артпроєкті-трейлері.

У головній ролі — Квінта Брансон, яка в 2023 році отримала "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль у серіалі "Початкова школа "Ебботт". Також серед акторів Тайлер Джеймс Вільямс ("Ходячі мерці"), Ліза Енн Волтер ("Анатомія Грей") та інші.

Зовнішні мілини

Дата: 10 жовтня

Сезон: 4 (1 частина)

Де дивитися: Netflix

Про що:

В центрі сюжету — підліток Джон Бі та троє його друзів, які вирушили на пошуки скарбів. Дія відбувається на острові, жителі якого діляться на дві групи — заможну і не дуже. У новому сезоні на героїв чекає ще більше пригод. Після повернення додому вони планували жити простим життям. Але чи довго зможуть герої триматися подалі від неприємностей?

Сезон поділили на дві п’ятисерійні частини. Перша вийде на екрани 10 жовтня, а друга — 7 листопада. Серед акторів — Чейз Стокса ("Огидні"), Медлін Клайн ("Ножі наголо: Скляна цибуля"), Медісон Бейлі ("Американські історії жахів") та інші.

Цитадель: Діана

Дата: 10 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Prime Video

Про що:

Діана Кавальєрі, агентка "Цитаделі" під прикриттям, опинилася у пастці ворога. Коли вона нарешті бачить вихід і шанс зникнути назавжди, єдиний спосіб зробити це — довіритися найбільш несподіваному союзнику Едо Зані, спадкоємцю та сину голови італійської організації "Етторе".

У головній ролі — Матильда Де Аджеліс, відома за своєю грою у "Законі Лідії Поет". Також у серіалі знімаються Мауріціо Ламбарді ("Ріплі"), Філіппо Нігро ("Величні Медичі") та інші.

Лінкольн для адвоката

Дата: 10 жовтня

Сезон: 3

Де дивитися: Netflix

Про що:

Міккі Галлер — успішний адвокат із Лос-Анджелеса, який залишився без роботи після аварії. Він повертається до юридичної практики і береться за великі та малі справи у місті. За кермом фірмового "Лінкольна" чоловік виїжджає на поле бою кримінального правосуддя. До чого це призведе та які небезпеки чатують на адвоката — дивіться у новому сезоні.

У серіалі грають: Мануель Рульфо ("Вбивство у Східному експресі"), Нів Кемпбелл ("Крик"), Бекі Ньютон ("Як я зустрів вашу маму") та інші.

Дисклеймер. Усі збіги випадкові

Дата: 11 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Apple TV+

Про що:

Психологічний трилер заснований на однойменному романі Рене Найт "Дисклеймер". За сюжетом відома журналістка Кетрін Рейвенскрофт створила свою репутацію, розкриваючи проступки та провини інших. Коли вона отримує роман від невідомого автора, то з жахом усвідомлює, що стала головною героїнею історії, яка розкриває її найпотаємніші секрети. У спробах визначити справжню особу автора Кетрін стикається зі своїм минулим, яке поступово руйнує життя її родини.

У серіалі зіграли відомі голлівудські актори. Головну роль виконує Кейт Бланшетт ("Володар перснів: Хранителі Персня", "Тор: Раґнарок", "Загадкова справа Бенджаміна Баттона"). Також в акторському складі — Леслі Менвілл ("Місіс Гарріс їде у Париж"), Саша Барон Коен ("Борат"), Індіра Варма ("Гра Престолів") та багато інших. Режисер — Альфонсо Куарон ("Гравітація", "Гаррі Поттер і в’язень Азкабану").

Американські історії жахів

Дата: 15 жовтня

Сезон: 4

Де дивитися: Hulu

Про що:

"Американські історії жахів" — це спінофф до популярного серіалу "Американська історія жахів" Райана Мерфі та Бреда Фелчука. У новому сезоні кожен епізод розповідає про окрему історію жахів. Які сюжети підготували автори "Американських історій жахів", можна буде дізнатися зовсім скоро.

Правдива терапія

Дата: 16 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Apple TV+

Про що:

Серіал розповідає про терапевта Джиммі, який намагається змиритися зі смертю дружини. Якось він ухвалює рішення бути максимально чесним із людьми, тож починає говорити своїм клієнтам усе, що думає. Ігноруючи професійну підготовку й етику, він виявляє, що вносить величезні зміни в життя людей, зокрема у своє.

Так, наприкінці першого сезону один із клієнтів Джима штовхає свого жорстокого партнера зі скелі. Це може загрожувати головному герою втратою роботи, адже раніше саме він жартома порекомендував це зробити.

Головну роль у серіалі виконує Джейсон Сігел ("Як я зустрів вашу маму"). Також у "Правдивій терапії" зіграли Джессіка Вільямс ("Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора"), Гаррісон Форд ("Зоряні війни"), Кріста Міллер ("Клініка") та інші.

Елсбет

Дата: 17 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Apple TV+

Про що:

Елсбет Тасіоні — спритна прокурорка, яка співпрацює з поліцією Нью-Йорка, щоб ловити заможних злочинців. У другому сезоні вона починає освоюватися на новому місці, але помилки минулого переслідують жінку. Чи вдасться їй розібратися в особистому житті та разом із поліцією зупинити елітних убивць Нью-Йорка, які думають, що їм усе може зійти з рук?

Офіс: Австралія

Дата: 18 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Prime Video

Про що:

В австралійській версії легендарного серіалу "Офіс" розповідається про керівницю філії пакувальної компанії Flinley Craddick Ханну Ховард. Одного разу вона отримує повідомлення про те, що її філію закривають, а всіх співробітників переводять на віддалену роботу. Тож жінка з усіх сил намагається зберегти колектив.

Суперники

Дата: 18 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Hulu

Про що:

Сюжет розгортається у вигаданому англійському графстві Ратшир, де Руперт Кемпбелл-Блек і лорд Тоні Баддінгем ведуть протистояння в безжальному світі незалежного телебачення 1986 року. Давнє суперництво досягає апогею й безпосередньо зачіпає долю телеканалу Corinium.

У "Суперниках" зіграли: Девід Теннант ("Доктор Хто"), Ейдан Тернер ("Гоббіт: Несподівана подорож"), Клеш Рашбрук ("Дуже королівський скандал") та інші.

Країна вогню

Дата: 18 жовтня

Сезон: 3

Де дивитися: CBS

Про що:

У пошуках спокути та скороченого тюремного терміну молодий каторжник Боде Донован приєднується до програми гасіння пожеж, яка повертає його до рідного містечка в Північній Каліфорнії. Там він із іншими в’язнями працює разом з елітними пожежниками, щоб загасити масштабні загорання по всьому регіону.

У третьому сезоні романтична сюжетна лінія між Боде та Габріелою продовжується і набирає обертів. Усе починається з того, що герой вривається й перериває весілля дівчини. А слідом за ним — нова катастрофа.

Територія

Дата: 24 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Netflix

Про що:

Коли найбільша у світі тваринницька ферма залишається без спадкоємця, а зіткнення поколінь загрожує родині Лоусонів, найжорстокіші угруповання австралійської глибинки виходять на поле бою. Ворогуючі скотарські барони, пустельні гангстери, корінні старійшини та шахтарі-мільярдери беруться за вбивства, аби заволодіти фермою.

У серіалі зіграли Анна Торв ("Останні з нас"), Майкл Дорман ("Ван-Піс"), Роберт Тейлор ("Мег"), Сем Корлетт ("Вікінги: Вальгалла") та інші.

Поклик пекла

Дата: 25 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Netflix

Про що:

Це історія про потойбічних істот, які здійснюють криваву розправу та відправляють людей ло пекла. Так з’являється релігійна група, що сповідує ідеї божественного правосуддя. Втім, не все йде за планом, і в новому сезоні фракції "Нова правда", "Вістря стріл" і лідер Содо Хеджін повинні боротися з раптовим воскресінням раніше засуджених.

Режисером похмурої драми є Йон Сан Хо — автор південнокорейських фільмів "Потяг до Пусана", "Потяг до Пусана 2. Півострів" і серіалу "Паразит".

Подібний до дракона: Якудза

Дата: 25 жовтня

Сезон: 1

Де дивитися: Prime Video

Про що:

Сюжет розгортається навколо мешканців вигаданого району Камурочо в Японії, створеного як фон для гри Yakuza компанією SEGA у 2005 році. Головний герой Кадзума Кірю — грізний та незрівнянний воїн-якудза, який має сильне почуття справедливості та людяності. Глядачам показують життя в сучасній Японії та зв’язки героя зі злочинним світом.

Спецоперації: Левиця

Дата: 27 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Paramount+

Про що:

В центрі сюжету — загін жінок-військових, яким необхідно запобігти теракту на території США. Щоб проникнути в невідоме злочинне угруповання, Джо, Кейтлін і Байрон залучають нову учасницю команди. Та коли тиск зростає, Джо змушена зіткнутися з особистими жертвами, на які вона йде як керівниця програми "Левиця".

У серіалі зібрали іменитий акторський склад. Серед них — Зої Салдана ("Вартові Галактики"), Майкл Келлі ("Картковий будинок"), Морган Фрімен ("Ілюзія обману", "Темний лицар"), Ніколь Кідман ("Чудова пара", "Сімейна справа") та інші.

Закон Лідії Поет

Дата: 30 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Netflix

Про що:

Це захоплива історична драма, в якій Лідія Поет розслідує вбивства і разом із тим виборює собі місце в професії. Серіал заснований на історії першої жінки в Італії, яка стала юристкою.

У новому сезоні амбіції головної героїні виросли навіть далі, ніж її досягнення. Оскільки, за законом, Лідія не може працювати адвокаткою,  вона націлюється на політичне життя. Героїня хоче змінити цей закон і для цього переконує брата Енріко балотуватися в парламент.

Дипломатка

Дата: 31 жовтня

Сезон: 2

Де дивитися: Netflix

Про що:

Завершення першого сезону політичної драми тримало глядачів у напруженні, й автори обіцяють іще більше емоцій. Смертоносний вибух у центрі Лондона розбиває світ дипломатки Кейт Вайлер. У боротьбі за відновлення зламаних життів і команди, що розпалася, героїня стикається зі своїми найбільшими страхами. Виявляється, напад, який привів її до Великої Британії, не був організований ззовні.

Серед акторів — Кері Рассел ("Зоряні війни", "Август Раш"), Руфус С’юелл ("Турист"), Девід Ґясі ("Інтерстеллар"), Рорі Кіннір ("007: Координати Скайфолл") та інші.