Зміст:
  1. Okean Elzy – Той день
  2. DOROFEEVA – HEARTBEAT
  3. TVORCHI – Planet X
  4. OTOY – 8 роздумів
  5. Аdm:t — В кубі
  6. Максим Тощо, Тощо – Косметика
  7. ДК Енергетик – Завтра
  8. Sad Novelist – СМУТОК
  9. Село Близнюків – Люди Перестали Бути Людьми
  10. Pine Echoes – Aphelium

Okean Elzy – Той день

Жанр релізу: арт-рок, інді-поп, рок.
Дата релізу: 20.09.2024

Гурт "Океан Ельзи" анонсував перший англомовний альбом, вихід якого заплановано 10 жовтня. Проте крім роботи "Lighthouse" була записана й україномовна платівка "Той день", що була анонсована синглом "Мукачево" за декілька днів до релізу.

За словами лідера гурту Святослава Вакарчука, альбом асоціюється з пробудженням, поверненням до себе після тривалих пошуків. Такий настрій відсилає до ранньої творчості гурту.

"Той день" відмінний від останніх релізів гурту: всі пісні на платівці – сольні й виконані у притаманному для проєкту арт-роково інді-поповому звучанні.

Loading...

DOROFEEVA – HEARTBEAT

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 26.09.2024

Виконавиця Dorofeeva після успішного релізу синглів "Heartbeat" та "А я все плакала" вирішила підсумувати свій творчий доробок часів повномасштабного вторгнення. Так і вийшов альбом "Heartbeat" на 12 треків. Поєднуючи попмузику з латино й рок елементами, виконавиця передає широку палітру своїх емоцій, поєднуючи радість і надію з розпачем, сумом і тривожністю.

Loading...

TVORCHI – Planet X

Жанр релізу: електроніка, поп.
Дата релізу: 13.09.2024

Гурт "Tvorchi" після участі у Євробаченні видав п’ятий повноформатний альбом "Planet X". Уже в межах анонсу було зрозуміло, що нова робота проєкту обіцяє бути грандіозною: 15 композицій, 3 з яких записано спільно з відомими виконавцями The Hardkiss, Klavdia Petrivna та The Maneken.

"Planet X" – це кіберпанк-подорож, насичена як романтичними епізодами, так і філософськими роздумами на вічні теми. Жанрово це суміш різної електроніки, зокрема ретро-вейву та денс-музики.

Loading...

OTOY – 8 роздумів

Жанр релізу: джаз-хоп, хіп-хоп.
Дата релізу: 20.09.2024

Виконавець OTOY випустив темну та нетипову дилогію "Темна". А вже через пів року повертається до музичної сцени з альбомом "8 роздумів" – контрастно теплішою й оптимістичною платівкою. До альбому "8 роздумів" було видано лише сингл "Десять причин", що й анонсував новий повноформатник. Уже з назви стає зрозуміло, що буде чимало рефлексії про життя: цивільне життя під час війни, вимушений переїзд у інше місто, заробіток грошей, пошук свого місця. Всі ці роздуми покладені на легкий і релаксовий джаз-хоп, що кардинально відмінний від агресивно похмурої роботи "Темна".

Loading...

Аdm:t — В кубі

Жанр релізу: інді.
Дата релізу: 02.09.2024

Інді-гурт adm:t дебютував альбомом "В першому степені" ще 2018 року. 6 років потому проєкт "перейшов у третій вимір", видавши платівку "В кубі". Мініальбом "В кубі" контрастує з іншими релізами своєю тематикою. Тепер під лагідну музику інді рефлексія видозмінена війною: мрії та сподівання про мирне життя, спогади про службу в армії. До релізу увійшли раніше видані сингли "Завтра?", "Альбедо" та спільний з дуетом "Tember Blanche" "Метаморфосінь". Частина з пісень – це покладені на музику вірші Максима Кривцова, який загинув у січні 2024 року.

Loading...

Максим Тощо, Тощо – Косметика

Жанр релізу: альтернативний поп, експериментальний поп.
Дата релізу: 20.09.2024

Максим Тощо проторував шлях до попсцени, експерементуючи з дебютним альбом. Як результат – альтернативний поп. Робота "Косметика" підіймає тему кризи самоідентифікації, пошуку власного "я". За величезною купою семплів із пісень, мультсеріалів і мемів заховані нелегкі пошуки ліричного героя. Український продюсер і виконавець Максим Тощо на дебютній платівці зміг не просто передати та відрефлексувати наболіле, а й привернути увагу медіапростору. У фіналі вийшов аудіальний калейдоскоп, який можна прослухати на одному диханні.

Loading...

ДК Енергетик – Завтра

Жанр релізу: постпанк, дарквейв, альтернативний рок.
Дата релізу: 20.09.2024

Постпанк колектив "ДК Енергетик" за півтора року вже встиг зіграти чимало концертів, потрапити у саундтрек до гри "Сталкер: Серце Чорнобиля" та випустити три повноформатні альбоми. Нова платівка "Завтра" має загальну тематику – роздуми про майбутнє. До трек листу із 8 треків потрапили вже раніше видані сингли "40" та "Ластівка".

Гурт залишається відданим початкам постпанку з його автентичним відгомоном. Утім з’явилося і дещо нове – синтезатори, зокрема і басові, та "плівкове заїдання", що "ДК Енергетик" реалізувало у пісні "Гамбіт".

Loading...

Sad Novelist – СМУТОК

Жанр релізу: альтернативний рок, треп-метал, інді-рок, емо-рок, постпанк.
Дата релізу: 27.09.2024

З листопаду 2023 року виконавець Sad Novelist тримався інформаційної тиші, оскільки перебував у стані емоційного виснаження. За цей час автор підготував повноцінний рефлексійний альбом "Смуток", що має на меті звільнити дорогу із жанрових кордонів, які сформувалися навколо творчого доробку. До "Смутку" увійшли як раніше видані пісні ("Жовта маршрутка", "Губи покусані"), так і перевиданий і переосмислений сингл з 2022 року "Досить". Сам альбом оповідає про саморефлексію ліричного героя. Усвідомлення ницості, ностальгія за минулим, давня дружба, панічні атаки, прийняття нової реальності – усе це плавно передано у платівці з трек-листом на 8 композицій. Жанрово нова робота Sad Novelist є радше уособленням альтернативного року з епізодичними вкрапленнями у треп-метал, постпанк, інді-рок та емо-рок. Це не формує чітку картину нового амплуа виконавця, втім влучно резонує із попередніми експериментами автора, які мали різностилевий та емоційний напрямок.

Loading...

Село Близнюків – Люди Перестали Бути Людьми

Жанр релізу: інді-рок, шугейз, електроніка, ембієнт, експериментальний рок.
Дата релізу: 18.09.2024

Інді-гурт "Село Близнюків" видає вже третій повноформатник за 2 роки творчої активності. Новий альбом "Люди Перестали Бути Людьми" об’єднав інді-рок, шугейз та електроніку, щоб передати особливу атмосферу самотності.

Під час прослуховування складається відчуття, що ліричний герой ніби стоїть над прірвою, що затягує та кличе до себе. Від цього назва альбому сприймається не як опис навколишнього оточення персонажа, а його самого: романтичні нотки у перших піснях різко переростають у фаталізм у пісні "Продовження роду". До альбому увійшли такі раніше видані сингли як "Ніч", "Продовження Роду" та спільний із виконавицею sucilna_nevdacha.exe трек "Час".

Loading...

Pine Echoes – Aphelium

Жанр релізу: слоукор, спейс-рок, експериментальний рок.
Дата релізу: 18.09.2024

Інді-проєкт "Pine Echoes" продовжує торувати свій шлях у просторі легкого фонового експериментального року, під який можна споглядати за вуличним трафіком удома чи під час подорожі. Ліричний герой альбому вирушає у космос. Це, звичайно, нелегка справа, адже потребує підготовки й часу, щоб вийти у космос і розпочати роботу. Утім з кожним треком відбувається прогресія, а з нею змінюється й емоціональна тональність. Як зазначають учасники проєкту у своїх соцмережах, новий альбом "Aphelium" можна трактувати як буквально, так і в переносному значенні: з першого погляду це й справді тематична подорож, утім у глибшому сенсі – це подорож головного героя внутрішнім світом. 

Loading...