Зміст:
  1. Фабула
  2. КСД
  3. Лабораторія
  4. Видавництво Анетти Антоненко
  5. Віхола
  6. Readberry
  7. Discursus
  8. НК-Богдан
  9. Астролябія
  10. Фоліо
  11. #книголав
  12. Vivat
  13. Yakaboo Publishing

Фабула

Я покажу тобі Ріо

Автор: Крістіна Нгуєн.
Опис: Головний герой роману існує поміж двома світами. В одному він – популярний блогер і зірка компаній, що живе яскраве життя у місті своєї мрії. В іншому – незграбний невдаха й об'єкт глузувань, який зачинився у чотирьох стінах. Новий відлік його історії почне несподівана зустріч з дівчинкою Нікою. 

Фото: Фабула

Усі їхні демони

Автор: Поліна Кулакова.
Опис: Чужа родина — темний ліс. В одній із квартир звичайного будинку живе, здавалося б, звичайна сім’я. Проте за зачиненими дверима зачаїлося справжнє жахіття: домашнє насилля, підсилене алкоголем і мовчанням байдужих сусідів. 

Епоха невинності

Автор: Едіт Вортон.
Опис: Дія роману розвивається в 70-х роках ХІХ століття, а його персонажі належать до верхівки американського суспільства того часу — манірної, глибоко традиційної, глухої до нових віянь. Не дивно, що головні герої неминуче опиняються в конфлікті зі своїм оточенням і змушені робити нелегкий вибір.

Фото: Фабула

КСД

Поклик з могили. Четверте розслідування

Автор: Саймон Бекетт.
Опис: Вісім років тому команда судмедексперта Девіда Гантера знайшла на болоті тіло підлітка. Слідчі були впевнені, що це одна з трьох жертв ґвалтівника-психопата та серійного вбивці Джерома Монка. Залишалося знайти ще два тіла, однак пошуки припинили, коли обвинувачений опинився за ґратами.

Проте сталося непередбачуване: Монк утік із в’язниці і тепер полює на всіх, хто брав участь у тій злощасній операції та займався його пошуками. Тим часом до Девіда, який і сам у небезпеці, звертається по допомогу Софі Келлер, яка також працювала з командою пошуковців.

Кривавий слід минулого веде Гантера на болото, де все почалося. Якщо ж він не розкриє правди, тут для нього все й закінчиться...

Ілюзія Бога. Маніфест атеїста

Автор: Річард Докінз.
Опис: Річард Докінз спонукає читача неупереджено поглянути на сенс релігії, не нав’язуючи власної думки, а заохочуючи до самостійних роздумів і висновків. Автор розглядає особливості так званої "ейнштейнівської релігії", за якою Бог — це метафора на позначення загадковості Всесвіту, критикує "гіпотезу про Бога", осмислює, чи дійсно релігія є регулятором моральності, розкриває значення еволюції та природного добору. 

Фото: КСД

Заберіть мене на небеса. Елмвуд-Спринґз. Книга 3

Автор: Фенні Флеґґ. 
Опис: Життя – дивовижна річ. Щойно Елнер Шимфессл сиділа на дереві, збираючи інжир, а вже наступної миті знепритомніла і... вирушила у пригоду, про яку навіть не мріяла.

Тим часом її нервова племінниця Норма опиняється в ліжку з холодним компресом на голові. Сусідка Елнер негайно кидається до Біблії. А її друг Лютер, водій вантажівки, з’їжджає в кювет... І все місто завмирає у німому запитанні: для чого взагалі існує життя?

Лабораторія

Бажання дива. Як я став науковцем

Автор: Річард Докінз.
Опис: Відомий еволюційний біолог та автор бестселерів New York Times Річард Докінз у своїх спогадах розповідає про дитинство та інтелектуальний розвиток себе як науковця. 

Він готовий поділитися шляхом своєї еволюції як людини і мислителя — від життя в колоніальній Кенії до інтелектуального пробудження в Оксфорді. Це щира і дуже зворушлива оповідь, що відхиляє завісу реального життя автора, в якому любов до науки, відкриттів, ідей і всього живого стали найвищим сенсом, що допоміг пробитися крізь нісенітниці до по-справжньому важливих істин.

Фото: Лабораторія

Дім на краю світу

Автор: Майкл Каннінґем.
Опис: Після закінчення коледжу Боббі переїжджає в Нью-Йорк до друга дитинства Джонатана та його сусідки по кімнаті Клер — популярної любительки сексу, наркотиків та інших небезпечних розваг нічного міста. Боббі і Клер закохуються, руйнуючи всі плани Джонатана. А коли Клер вагітніє, трійця остаточно вирішує створити власну особливу сім'ю, де всі троє будуть брати участь у вихованні дитини, і переїжджає на край світу — в невеликий фермерський будинок неподалік Вудстоку, місця, сповненого таємниць і чудес.

Це вам не естрада. Крутими стежками радянського укрпопу

Автор: Філ Пухарєв.
Опис: Чи знали ви, що діти діячів УНР "винайшли" український джаз, гімн Києва був написаний за два дні, а всім відома "Пісні про вчительку" (так-так, саме та, що "зоре світова") приховує справжню воєнну таємницю? Філ Пухарєв — український журналіст та автор Telegram-каналу про українську поп-музику радянського періоду "ПЛАЙ", створив книжковий гайд, що розкриває історію ключових постатей української естради, історію пісень та головні події української попсцени.

Фото: Лабораторія

Видавництво Анетти Антоненко

Погляд Медузи. Маленька книга пітьми

Автор: Любко Дереш.
Опис: Колишній львів’янин Лесь — викладач-літературознавець, який уже багато років живе у Києві. Його близький товариш Славко мобілізувався, але отримав поранення під Ізюмом і повернувся на реабілітацію до Львова. Провідуючи пораненого товариша у Львові, він розуміє, що Славко дуже змінився внаслідок війни. Давня дружба вже неможлива.

Втрата товариша стає дуже болісною для Леся. Потреба чесно розібратися в собі штовхає Леся до відвертої розмови із самим собою на сторінках щоденника. Ланцюжок асоціацій веде Леся до спогадів про ті роки, коли вони разом зі Славком, були удвох наївно закохані в одну дівчину — молоду художницю Катю, яку поза очі прозвали "Медузою".

Когнітивне розмінування

Автор: Костянтин Дорошенко.
Опис:
Збірка есеїв, в яких досліджуються культурні процеси України доби Незалежності, їх суголосність поступу цивілізованого світу. Це панорама українських проєктів за кордоном, колаборацій з іноземними колегами, внеску наших митців у міжнародні дискусії, нових підходів, що народжуються в Україні. Назва обігрує термін "когнітивна деокупація" як подолання російського імперіалізму. 

Фото: Видавництво Анетти Антоненко

Віхола

Школи. Історії кулінарних майстрів і застілля

Автор: Марко Черветті.
Опис: Це ода смакам і текстурам, філософії майстрів, які роками вивіряли свої рецепти, та традиціям, що передавалися від покоління до покоління. Марко розповідає історії застіль і ділиться рецептами, дбайливо відібраними ним під час численних мандрів світом, — від українського борщу та цибулевих пиріжків Доброго Да до карбонари римського майстра і кесадильї з Мехіко-сіті.

Загублений принц

Автор: Наталя Кош.
Опис: Чи багато в житті країни може змінити п’ятнадцятирічний принц? Принц без належної освіти, який третину свого життя провів, переймаючись питанням власного виживання, а не державотворення. Принц у світі, де правлять боги, даруючи людям магію і водночас не надто хвилюючись за долю своїх підопічних.

Принц Ізарель мав бути королем, а став натомість вигнанцем. Замість придворних балів і навчання дістав лише важку працю, аби заробити на шматок хліба. Та попри це навіть "життя на вулиці" звучить краще, ніж перспектива повернутися в замок… Суто до моменту, коли доведеться обирати між власною безпекою та країною, війною і примарним миром.

Фото: Віхола

Вовчі землі. Цикл "По той бік"

Автор: Наталія Заруднюк.
Опис: Опинившись на Межі між країною людей і таємничих альвів, хлопець без пам’яті, якого шукають по всіх закутках континенту, зустрічає сліпу жінку, яка називає себе характерницею. Хто вона? Зрада, державний переворот, магія, мавки та привиди, прокляті коханці, знищені королі й убивці, яких ніхто не бачив. Пройти історію до кінця й зрозуміти, що відбулося насправді та чим це загрожує всьому їхньому світу.

Readberry

Це Крістмас, крихітко!

Автор: Трейсі Андрін.
Опис: Ось уже пів року Фінлі навчається в одній із найпрестижніших шкіл країни й почувається цілковитою невдахою. Зрештою, Фінлі вирішує поїхати на різдвяні канікули додому — в містечко із символічною назвою Крістмас — і залишитися в ньому, назавжди забувши про Баррінґтон.

Однак удома на неї чекає кілька неприємних сюрпризів. Виявляється, батьки на межі розлучення, а найкраща подруга зустрічається з її колишнім. Та коли в готелі своєї бабусі Фінлі наштовхується на Артура — пихатого однокласника з остогидлого Баррінґтона, вона розуміє, що цьогорічне Різдво запам’ятає надовго.

Фото: Readberry

Discursus

Олекса Гірник. Документи і матеріали

Автор: Артемій Теодорович, Віктор Тупілко.
Опис: 
Це видання — перша джерелознавча збірка, присвячена жертовному чину Героя України Олекси Гірника (1912–1978). До неї увійшли документи НКВС/КДБ з Галузевого Державного архіву Служби безпеки України, а також фотографії транскрипти й інші матеріали, що стосуються увічнення пам’яті О. Гірника: опис експонатів музею "Смолоскип" (тимчасово переміщений з м. Донецьк) і матеріали з особистого архіву заслуженого працівника культури України, почесного громадянина Канева Михайла Іщенка (1933–2021). 

Червона тінь калини. Із життя і творчості Зеновія Красівського

Автор: Марія Якібчук.
Опис:
Книга присвячена незламному Українцю, лицареві Духа Зеновію Красівському, який усе життя боровся за незалежність України, відбувши за це 26 років у тюрмах, "психушках", таборах і засланні. Як безпосередній речник визвольних змагань 1940-1950-х років Зеновій Красівський активно включився у рух Опору 60-80-х років 20 ст.

Уже після звільнення з ув’язнення Красівський активно бореться за відродження національної самосвідомості українців, легалізацію Української Греко-Католицької церкви. 

Фото: Discursus

НК-Богдан

Острів Тридцяти Трун

Автор: Леблан Моріс.
Опис: 1917 рік. Вероніка приїжджає в місцину, де провела дитинство. Там дізнається, що її батько, чоловік і син, яких вважала мертвими, живі. Та тільки побачила свого батька, як той гине від руки... її ж сина. Якось у покинутому будинку вона знаходить малюнок із зображенням чотирьох розіп’ятих жінок, одна з яких підписана іменем Вероніка. Невдовзі у селищі починають масово гинути люди, а на пагорбі хтось установлює три хрести, на яких стратили черниць. Отже, четверта — вона? І до чого тут Арсен Люпен, улюблений герой Моріса Леблана? 

Кістяна Вежа

Автор: Марі Морт.
Опис: Іскри воєн спалахували від самого початку існування, яке зіткали древні демони з кривавих вод Першоокеану і, порівняно з вічністю, швидко згасали. Проте несподівано виникає культ, що оголошує своїм завданням знищити всіх до ноги, хто бодай найменшим чином застосовує магію. Дорогами князівств крокують загони фанатиків, готові негайно вбити будь-кого, хто не може або не хоче примкнути до їхніх рядів, а більшість міст поволі поглинає хаос.

Живі серед Мертвих і Мертві серед Живих, які мешкають у Кістяній Вежі, знають: насувається війна, котра зітре звичний світ на порох. Хто ж зможе протистояти арміям невразливих до магічних впливів фанатиків, якщо навіть непереможні Легіони Ночі — могутній вампірський ковен — не встояли? 

Фото: НК-Богдан

Привіт. Заходь

Автор: Дарія Лозовик.
Опис: Це оповідь про стосунки чоловіка з трьома, такими несхожими між собою, жінками. Кожна з них важлива для нього. Кожна викликає сильні почуття. Кожна змінює його. Усвідомлення того, що він може бути різним, може не впоратися, може нестямно закохатися, може все втратити, може бути достатньо чесним, щоб усе це визнати, — та ціна, яку доведеться заплатити за зустріч із найважливішою частиною себе.

Астролябія

In principio erat Verbum. Україна: Поезія часу війни

Автор: Володимир Тимчук.
Опис: Це перша поетична антологія новітньої дійсності України, в якій зброєю українських авторів і наших друзів з багатьох країн світу стають полум’яні строфи, метафори і рими. В антології — усе про спротив України й українців підступному ворогові, агресії Москви з неприхованими ознаками геноциду.

Цей хронологічний щоденник перекладають багатьма мовами світу. Запропоноване видання розраховано на франкомовного читача.

Фото: Астролябія

Фоліо

Досконалість керівника: шість способів мислення, які відрізняють найкращих лідерів від решти

Автори: Керолін Дьюар, Скотт Келлер, Вікрам Малготра.
Опис: 
Ґрунтовне дослідження та інтерв’ю авторів із 67 найефективнішими очільниками корпорацій є скарбницею цінної інформації, оригінальних рекомендацій і практичних порад як для досвідчених керівників, так і для початківців.

У книзі сформульовано шість основних обов’язків генерального директора: визначення напрямку, узгодження діяльності організації, мобілізація через лідерів, залучення ради директорів, зв’язок із зацікавленими сторонами й управління особистою ефективністю, а також висвітлено способи мислення, що відрізняють найкращих СЕО від решти.

Людина без властивостей у 3-х томах

Автор: Роберт Музіль.
Опис: На похороні батька головний герой роману Ульріх несподівано зустрічається зі своєю сестрою Аґатою. Вони проводять багато часу разом, розуміють, що близькі духовно, вона навіть переїжджає жити до брата. Але їхні стосунки заходять у глухий кут, як і справи комітету.

Війни в лабіринтах. Історія спеціальних служб. 1919-1930

Автор: Ігор Ландер.
Опис: Перша книга фундаментальної п’ятитомної праці одного з найавторитетніших дослідників спеціальних служб українського історика Ігоря Ландера, в якій комплексно досліджується діяльність спецслужб світу в міжвоєнний період і в роки ­Другої світової війни. Книга ілюстрована унікальними фотографіями та стане у пригоді як знавцям, так і широкому читацькому загалу — всім тим, хто цікавиться історією 20 століття.

#книголав

Лист незнайомки

Автор: Штефан Цвайг.
Опис: Багато років тому 13-річна дівчинка побачила нового сусіда — чарівного та витонченого хлопця. Пари привітних поглядів і дружніх фраз вистачило, щоб у її серці спалахнув вогонь раніше невідомих почуттів. Дівчина дорослішала, змінювалося коло її спілкування, місце проживання, зовнішність ... але всі її думки, як і раніше, були навколо сусіда.

Фото: #книголав

Безбратня ніч

Автор: В.В. Ганешанантан.
Опис: Шістнадцятирічна Саші понад усе на світі мріє стати лікаркою. Протягом наступного десятиліття жорстока громадянська війна руйнує будинок дівчини, але точно не її мрію. Зневіра дуже сильно пронизує Саші, коли на початку боїв у державі, де домінують сингали, вбивають старшого брата Саші, а молодші брати приєднуються до тамільських тигрів, які після років дискримінації та насильства з боку держави борються за окрему батьківщину для тамільської меншини Шри-Ланки.

Саші приймає запрошення працювати медикинею у польовому госпіталі, допомагаючи пораненим тамільським тиграм. Після того, як "Тигри" вбивають одного з її вчителів, Саші починає сумніватися в її позиції. Оскільки тамільські тигри борються з іншими сепаратистськими групами та стають дедалі більш радикальними, лояльність Саші піддається випробуванню, і вона розмірковує над тим, якою має бути її роль у війні. 

Vivat

Відкритий перелом голосу

Автор: Катерина Калитко.
Опис:
Це вірші, написані в темряві. У тій її глибині, де кожен наодинці з собою сумнівається у власній силі, у голосі, у можливості майбутнього. Це точка найгострішого болю, підважування всього дотеперішнього знання про світ і про себе. Але також це вірші, що рухаються до світла. Бо саме знання про його існування десь зовні, угорі, уможливлює цей поступ. Це вірші неспокою і росту, вітру й бездомності, пошуку й захисту свого, утоми і впертості. Паростки нового, які затуляєш долонями. Обіцянка світлого врожаю, до якого так хочеться дожити.

Фото: Vivat

Ніколи не бреши

Автор: Фріда Мак-Фадден.
Опис:
Іноді правда вбиває.. У пошуках будинку своєї мрії молодята Трісія та Ейтан опиняються в розкішному маєтку на Кедровій Алеї, виставленому на продаж. Оглядаючи кімнати, вони розуміють, що саме тут жила докторка Адріана Гейл, відома фахівчиня з психіатрії, яка загадково зникла майже чотири роки тому. У пошуках розваги чи бодай якоїсь книжки Трісія натрапляє на таємну кімнату, де зберігаються аудіозаписи розмов докторки Гейл з усіма пацієнтами. Вирішивши послухати їх, касета за касетою, вона неочікувано дізнається про низку подій, що передували зникненню психіатрині. Щось жахливе сталося в цьому будинку.

Книга ночі

Автор: Голлі Блек.
Опис:
У світі магії тіней Чарлі Голл — відома злодійка. Десять років вона працювала на сутінників — владних над тінями людей. Чарлі цупила для них старі книжки та сувої, що містять способи маніпуляцій із тінями, всілякі магічні секрети, а часом і дещо гірше. Але вона змінилася. Працює барменкою.

Живе з хлопцем без тіні й одержимою прагненням магії сестрою. Раз у раз відкидає пропозиції власника салону тіней, який хоче вмовити її знову працювати на нього. Минуле, від якого Чарлі намагається втекти, переслідує її, мов та ж таки тінь. Тож, коли мільярдер-садист Лайонел Солт примушує її відшукати викрадену "Книгу Ночі", яка багато для кого є ласою здобиччю, дівчина поринає в знайомий світ хаосу, брехні, крові й маніпуляцій.

Фото: Vivat

Yakaboo Publishing

Юга. Залізниця

Автор: Югані Аго.
Опис: "Залізниця" – кращий твір у творчості Аго, де він застосовував прийом поєднання збірних, типових персонажів із природними спостереженнями й настроями. У 1911 році вийшла повість "Юга". Спочатку твір не отримав відгуків, але пізніше, вже після смерті Аго, його було визнано одним з найвидатніших у творчості письменника.

Розриті могили

Автор: Павло Шикін.
Опис: Як би страшно і жахливо це не звучало, але спробуймо уявити ситуацію, коли Росії таки вдалося захопити Київ за три дні. Яким могло бути наше життя вже за кілька років? Цей роман покликаний показати, наскільки жахливого розвитку подій вдалося уникнути нашій країні завдяки згуртованості та Збройним Силам України. 

Фото: Yakaboo Publishing

Єнні

Автор: Сігріт Унсет.
Опис: Роман присвячений Дженні Вінґе – емігрантці, яка вивчає мистецтво в Римі, є частиною богемної тусовки, яка досліджують стародавнє місто в п’янкій пристрасті до краси. У пошуках безсмертного кохання, вона має залежні романтичні стосунки, а потім виборює свою незалежність. Героїня вимагає абсолютної свободи для себе, водночас завжди відчуває спокусу жити комфортним життям провінції.