Зміст:
  1. LATEXFAUNA – Lucerna
  2. Tember Blanche – Красівий
  3. Artistka Chuprynenko – Пил
  4. POPIL, typeled – Останній день
  5. Schmalgauzen – Карти
  6. Sasha Boole – Складні часи
  7. Rohata Zhaba – Від Людей для Людей
  8. Fuji Moodji – Ulamok
  9. Stas Koroliov – R2: ЦУ live at Brave!Factory

LATEXFAUNA – Lucerna

Жанр релізу: синті-поп, поп.
Дата релізу: 04.10.2024

Гурт "Latexfauna" вирішив створити ще одну пісню у всесвіті колишнього синглу "Makoterchyk". Як результат – 6 хвилинна любовна ода у сільських пейзажах рідного краю. Ліричний герой має чимало справ по господарству, проте встигає знайти час полежати у траві й помріяти про місцеву красуню, до якої має почуття. "Lucerna" має три версії виконання: оригінальна чилвейв, піанінний переспів від гурту "Adam" та альтернативна електронна версія від El Кравчук. Слухач може ознайомитися з усіма варіаціями історії про кохання й обрати ту, котра справді припадає до душі.

Loading...

Tember Blanche – Красівий

Жанр релізу: інді-поп, поп.
Дата релізу: 04.10.2024

Дует "Tember Blanche" презентував одну з двох пісень перед завершенням першого етапу творчості гурту. Нова робота "Красівий" – це історія про юні стосунки, коли одна людина ідеалізує іншу, що згодом призводить до внутрішніх та особистісних конфліктів. Новий сингл – перша в цьому році сольна робота гурту. Піанінні партії разом з акустичною гітарою створили особливий інтимний настрій пісні.

Loading...

Artistka Chuprynenko – Пил

Жанр релізу: трип-хоп, альтернативна музика.
Дата релізу: 04.10.2024

Шостий сингл концептуальної співачки Артистки Чуприненко із Херсонщини – про потребу в людській близькості метафорично описує ніжні, інтимні почуття через спогади й деталі повсякденності. "Пил" заманює своїм повільним темпом і атмосферним звучанням. Розпочинається пісня з гітарного соло, що плавно перетікає у трип-хоп. На фоні попередніх акустичних пісень виконавиці новий реліз виглядає дуже контрастно. Але в текстах відчувається та душевна простота, що нагадує про рідний край.

Loading...

POPIL, typeled – Останній день

Жанр релізу: інді-поп, альтернативний рок.
Дата релізу: 04.10.2024

Одна з небагатьох колаборацій молодих зірок журливого інді-попу, від прослуховування якої щемить серце. Проєкт "POPIL" спільно з "typeled" створили історію про розлуку двох людей, які вірять у майбутнє возз’єднання. "Останній день" виконано в жанрі інді-поп, що має особливе звучання прохолодними осінніми днями. Легкий інді-роковий інструментал нагадує хвилі, що наростають і занурюють у себе під час емоційного приспіву.

Loading...

Schmalgauzen – Карти

Жанр релізу: джаз, кабаре.
Дата релізу: 04.10.2024

Гурт "Schmalgauzen" уже анонсував тур "Маттіа Паскаль", в деяких містах розпродані всі квитки. Утім, і про слухачів, які не зможуть прийти на концерт, проєкт не забув і продовжує серію релізів з опери. Сингл "Карти" поєднав у собі вже давно знайомі латинські мотиви з R&B і джазом. 

Loading...

Sasha Boole – Складні часи

Жанр релізу: кантрі, кантрі-рок.
Дата релізу: 04.10.2024

Рік після релізу останнього синглу "Тримаєм посадку" Саша Буль перебував у стані творчої паузи. Зараз автор нагадав про себе, випустивши роботу "Складні часи", перші натяки на яку були ще у 2014 році. Нова пісня "Складні часи" — іронічна рефлексія на світ, що втратив моральні орієнтири й переживає не найкращі часи. Сингл набув своєї повноцінної форми та жанрово втілює автентичне до стилю виконавця кантрі з елементами блюзу, виконаного на губній гармоніці.

Loading...

Rohata Zhaba – Від Людей для Людей

Жанр релізу: фолк.
Дата релізу: 04.10.2024

Харківський гурт "Рогата Жаба" доповнив свій ліричний всесвіт мініальбомом про кульмінацію подорожі снами Рогатої Жаби. Ці мандри – не про мрії та надії, а про жахіття, викликані прокляттям бажання. Реліз "Від Людей для Людей" складається з чотирьох історій, кожна з яких оповідає про створіння, яке прагнуло знайти істину у сновидіннях, натомість втрачає власну подобу й людські риси. Кожна із пісень мініальбому – це експеримент, у якому заміксували звичні для проєкту жанру фолк з елементами індастріалу, електроніки й фольклорних казкових мотивів. 

Loading...

Fuji Moodji – Ulamok

Жанр релізу: інді-фанк, альтернативний рок.
Дата релізу: 04.10.2024

Після панкового синглу "Cumcvat Dive Pound" проєкт "Fuji Moodji" випустив новий реліз із більш особистими нотками. "Ulamok" розкриває аспекти цивільного життя на фоні війни. Стосунки на відстані, постійні переїзди, адаптація у нових просторах – усе це обтяжує ліричного героя, що вже втомився бути у постійній напрузі. Увесь цей монолог плавно розкриває легкий інді-фанк, до якого доєднується гітара, духові партії, а згодом і синтезатори. Ці інструменти вже без тексту передають бажання душевного спокою.

Loading...

Stas Koroliov – R2: ЦУ live at Brave!Factory

Жанр релізу: джазрок, джаз, рок, інструментальна музика, лайв
Дата релізу: 04.10.2024

З релізом другого повноцінного альбому "R2: Цифровий Утікач" увага до живих виступів Стаса Корольова збільшилася. Було проведено 25 виступів, де слухач міг почути наживо всю платівку, що звучала зовсім інакше у живому виконанні. На фестивалі Brave! Factory вдалося записати наживо концерт Стаса Корольова. До виступу були залучені чимало музикантів: піаніст Євгеній Дубовик, барабанник Іван Корнієнко, бек-вокалістка і клавішниця Оля Шурова з Blooms Cordam, клавішник і бек-вокаліст Антон Шитель – це лише частина митців, які доєдналися до презентації альбому.

Loading...