Зміст:
  1. The Unsleeping – Пиріжок з любов’ю, злістю
  2. Burned Time Machine, Олександра Копачевська – Байдужість (Reimagined)
  3. sucilna_nevdacha.exe – Літо
  4. Sick Solution – Hardcore Yakuza
  5. 19.99 – Мине
  6. Headache – В колесі
  7. Kyryllch, Ivan Korniienko – Another World

Третій тиждень жовтня виявився багатим на рок-релізи, серед яких чимало рефлексії на тему війни.

The Unsleeping – Пиріжок з любов’ю, злістю

Жанр релізу: альтернативний рок.
Дата релізу: 18.10.2024

Гурт The Unsleeping підсумовує творчий етап тривалістю у два роки мініальбомом "Пиріжок з любов’ю, злістю". До релізу увійшли раніше видані сингли "Жити", "Холодно", "Не сплю" та нова пісня "Переживу". З четвертою піснею формується повноцінна картинка рефлексії гурту на життя під час війни: ліричний герой The Unsleeping переживає різні психоемоційні фази: від реалізму та пошуку комфорту до агресивного розладу та прийняття з відчуттям самоіронії. Жанрово гурт створив альтроковий монолог з елементами панку, який проливає світло на знайомі для більшості етапи усвідомлення нових реалій.

Loading...

Burned Time Machine, Олександра Копачевська – Байдужість (Reimagined)

Жанр релізу: метал.
Дата релізу: 18.10.2024

Полтавський альт-метал-гурт Burned Time Machine випустив переосмислену версію хіта "Байдужість" спільно з виконавицею гурту Dity Inzhenriv Олександрою Копачевською. Видозмінений сингл "Байдужість" – це легша та оркестрова версія оригіналу, яка отримала нову вокальну партію. Це дає свіжий ковток пісні дворічної давнини та створює нову тему для дискусії : чи перевершила оновлена версія оригінал?

Loading...

sucilna_nevdacha.exe – Літо

Жанр релізу: трип-хоп, альтернативний рок.
Дата релізу: 18.10.2024

Надя Печуркіна повертається до сольних робіт і презентувала новий сингл. "Літо" – це повільна трип-хоп-композиція про спогади та надії, це перші секунди усвідомлення того, що все пережите напередодні було сном і настав час вставати та рухатися далі. Проєкт sucilna_nevdacha.exe розвивається, і нова композиція, яка підіймає кардинально нові теми у творчості виконавиці, – перша сходинка до мініальбому.

Loading...

Sick Solution – Hardcore Yakuza

Жанр релізу: металкор, бітдаун-хардкор, дезкор, метал.
Дата релізу: 18.10.2024

Вінницькі фанати хардкору дебютують повноформатним альбомом, синглова промоція якого розпочалася з лютого 2024 року. Крім шести раніше виданих пісень, до роботи увійшли п'ять нових, які формують концептуальну історію. У Hardcore Yakuza ліричний герой вирішує відійти якомога далі від людського світу та переживає всі смертні гріхи перед тим як померти. Дезкорові мотиви впереміш з металкором і бітдаун-хардкором та саморуйнація із біблійськими та сатанинськими алюзіями сформували один із найяскравіших метал-атракціонів.

Loading...

19.99 – Мине

Жанр релізу: шугейз, альтернативний рок.
Дата релізу: 18.10.2024

Київський альтернативний рок-гурт "19.99" видав мініальбом "Мине", що рефлексує на тему війни, страху, самотності та любові. До релізу увійшли пісні "Люди" та "Вивезеш" і три нові композиції, серед яких фіт з Андрієм Бармалієм. Жанрово "Мине" синтезував елементи джазу та панку, які з емоціональним контрастом лірики створюють цікаві звукові сплески.

Loading...

Headache – В колесі

Жанр релізу: шугейз, альтернативний рок.
Дата релізу: 18.10.2024

Київські шугейзери Headache після дебюту україномовним альбомом "Шукаючи колір" видали сингл, що ідейно завершує попередній творчий етап і створює передумови для нового. Сингл "В колесі" набув більш шумного звучання та сумної лірики, що порівнює життя людини з бігом білки в колесі.

Loading...

Kyryllch, Ivan Korniienko – Another World

Жанр релізу: експериментальна електроніка, інструментальна музика.
Дата релізу: 18.10.2024

Мультиінструменталіст Кирило Черкашин продовжує розвивати сольний творчий доробок у перервах між грою у гуртах Bahroma, Ziferblat, Yevhenii Dubovyk та лайв-складом Стаса Корольова. Спільно із барабанщиком Іваном Корнієнко Kyryllch випускає вже другий сингл. Another World – динамічна інструментально-електронна композиція, яка без єдиного слова розкриває контрасти між спокоєм та напругою, гуманізмом та жорстокістю. Аудіалізація таких взаємопротилежних понять заворожує та дає підґрунтя для роздумів.

Loading...