Фото: EPA

Згадуючи важкий та виснажливий у боротьбі 2022 рік, LIGA.Life пригадує і воєнні пісні, створені у цей час, які підбадьорювали, допомагали плакати, випускати гнів і лють, вірити у перемогу. 

Skofka "Чути гімн"

"В небі чистому чути грім, в небі свист, але чути гімн", "За нами правда – значить, вистоїм ми ваші вистріли", "А поки будем бить вас за Азов і Бучу, за Дніпро і кручі..." – йдеться у пісні, презентованій 1 серпня. Лише на офіційному каналі виконавця у YouTube вона набрала понад 26 млн прослуховувань.

Трек присвячений другу виконавця Валентину Коноводову: "Другу з дитинства, який загинув, захищаючи Україну".

Олександр Пономарьов, Михайло Хома, Євген Кошовий, Юрій Ткач, Петро Чорний "Україна переможе"

"Їхав танк-окупант на долю неминучу, башту відірвало йому "Стугною" за Бучу…" – пісня на слова та музику Олександра Пономарьова уже набрала понад 25 млн переглядів. Прем'єра відбулася 17 квітня.

Маша Кондратенко "Ванька-Встанька"

"Ванька-Встанька, що таке? Приготуй собі пакет", - комічна пісня з присмаком сатири та сарказму, презентована 18 липня, вже набрала на офіційному каналі виконавиці понад 18 млн переглядів.

Yarmak ft. Alisa "Дике Поле"

"Знову орда із боліт наступає. Суне і суне, та ворог не знає, що на нього в нашім краю тільки смерть чекає", "Яка б не сунула орда щурів, з нами сили світу і боги всіх наших пращурів", "Хай сміливих смерть обходить, гуляй, Дике Поле".

Пісня, презентована 7 травня, вже сумарно набрала на каналі виконавця понад 17 млн прослуховувань.

 

Skofka "Не забудем і не пробачим"