Фото: Unsplash

На стримінговій платформі Netflix вийдуть одразу два українські фільми "Люксембург, Люксембург" та "Клондайк". Обидві стрічки можна буде переглянути у червні.

7 червня 2023 року на Netflix вийде українська драма "Клондайк" від режисера Марини Ер Горбач. Зокрема, ця стрічка представляла Україну на премії "Оскар".

Фільм розповідає про місцеву родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Головні герої Ірина та Анатолій очікують народження первістка, але війна жорстоко вривається в їхні життя разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

14 червня на платформі з’явиться "Люксембург, Люксембург" — другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Стрічка вже увійшла в десятку найкасовіших фільмів українського прокату.

Картина розповідає історію про братів-близнюків, які дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів. Вони вирушають до Люксембурга, аби побачити його востаннє. Та чи буде їхній батько таким самим, яким вони його пам’ятають?