Маму судили на Тернопільщині, бо її дитина пропускала дистанційне навчання
Ілюстрація Depositphotos.com

Про це вказано в судовому реєстрі. Справу розглядали у березні в Шумському районному суді на Тернопільщині. Рішення вступило в силу 16 березня.

Мама наразі не працює. У судовому рішенні сказати, що жінка "не забезпечила належних умов навчання свого неповнолітнього сина 2006 року народження, її син протягом дистанційного навчання не виходив на зв`язок із вчителями, має часті пропуски навчання у школі".

У суді мама визнала провину повністю. Пояснила, що через карантин син не відвідував школу, а участі в дистанційному навчанні не брав через відсутність вдома інтернету.

Враховуючи розкаяння матері та малозначущість порушення, суд вирішив не штрафувати жінку і обмежитись усним зауваженням.

Це не перший такий випадок. У лютому суд виніс постанову у схожій справі. Тоді також маму хотіли притягнути до адміністративної відповідальності за те, що вона "не забезпечила належних умов для навчання малолітнім дітям, не проконтролювала онлайн-навчання та відвідування дистанційних уроків". 

Жінка пояснила, що у неї зламався телефон і вона його віддала в ремонт, тому діти не могли дистанційно вчитися. Зараз телефон відремонтували.

За запитом "дистанційне навчання" у судовому реєстрі лише з початку року видає десятки подібних справ.

  • Нагадаємо, що у липні 2020 року соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" проведено дослідження щодо освіти в пандемію.
  • Про брак технічних засобів для дистанційного навчання повідомили близько 20–30% громадян у невеликих містах (до 100 000 мешканців).
  • Про погану якість інтернету зауважили 21% опитаних, про відсутність пристроїв для онлайн-навчання — 19%.