Зміст:
  1. Венздей (2022)
  2. "Кримінальне чтиво" (1994)
  3. "Брудні танці" (1987)
  4. "Лихоманка суботнього вечора" (1977)
  5. "Приборкання норовливого" (1980)
  6. "Запах жінки" (1992)
  7. "Маска" (1994)
  8. "Маска Зорро" (1998)
  9. "З 13 в 30" (2004) 
  10. "Потанцюймо" (2004)
  11. "Вартові галактики" (2014)

Рухи повторюють підлітки, українські та світові зірки, блогери та навіть бійці ЗСУ. 

Розкажемо більше про серіал "Венздей" і нагадаємо про інші стрічки, танцювальні номери з яких стали культовими. Правда, щоб повторити більшість, без тренувань не обійтися. А десь вас знадобиться пара. 

Венздей (2022)

Робота Тіма Бертона про доньку Мортіші й Гомеса Аддамсів, персонажів відомої серії коміксів, серіалів, мультсеріалів та кінофільмів. За сюжетом Венздей стає студенткою Академії Невермор – інтернату для незвичайних дітей.

Свій запальний танок героїня виконує на щорічному танцювальному заході в Академії. Хореографію виконавиця ролі акторка Дженна Ортега поставила самостійно, надихаючись архівними записами з танцювальних вечірок готів у клубах 80-х.

Цікаво, що у серіалі Венздей танцює під пісню Goo Goo Muck американського рок-гурту The Cramps. Але в TikTok її танок завірусився під пісню Леді Гаги I'll dance dance dance with my hands.

"Кримінальне чтиво" (1994)

Одна із найвідоміших робіт Квентіна Тарантіно. Кримінальна драма, дія якої відбувається в Лос-Анджелесі 1990-х років і складається з трьох гангстерських оповідань, що переплітаються. В одній історії бос мафії доручає "вигуляти" свою дружину Мію одному з "працівників" на ім'я Вінсент. 

Вінсента грає Джон Траволта. Мію – Ума Турман. 

Культовий твіст під сингл Чака Беррі You Never Can Tell пара виконує в закусковій, беручи участь в імпровізованому танцювальному конкурсі. 

Тарантіно не ставив хореографію. Акторів просили імпровізувати.

"Брудні танці" (1987)

Романтична танцювальна мелодрама. За сюжетом, дівчина з забезпеченої родини Бейбі (грає Дженніфер Ґрей), приїздить із батьками до пансіонату, де зустрічає професійного танцівника та вчителя танців Джонні (Патрік Свейзі). Бейбі врешті теж стає його ученицею. Зав’язуються стосунки, і пара виконує легендарний танець під пісню Білла Медлі Time of My Life.

"Лихоманка суботнього вечора" (1977)

Американська музична драма. Хлопець на ім'я Тоні Манеро (Джон Траволта) у будні працює в крамниці, а суботні вечори разом із дівчиною проводить в клубі та несамовито танцює. Врешті вирішує взяти участь в танцювальному конкурсі, щоб довести, він – зірка танцмайданчика. 

У фільмі актор виконує диско під You Should Be Dancing британського рок-гурту Бі Джіз.

Джон Траволта бігав по дві милі на день і танцював по три години на день, щоб привести себе у форму для цього фільму. У результаті скинув 20 кг.

"Приборкання норовливого" (1980)

Романтична кінокомедія з Адріано Челентано і Орнеллою Муті в головних ролях. Сорокарічний фермер Елія, неодружений і грубіян, завжди переконаний у своїй правоті. У відомій сцені герой начебто лише давить ногами виноград, давнім способом отримуючи сік, але виходить повноцінний танець під пісню італійського гурту Clown La Pigiatura.

"Запах жінки" (1992)

І знову танго. За сюжетом студент престижної школи Чарлі Сімс (Кріс О'Доннелл) хоче заробити гроші на авіаквиток додому і зрештою починає супроводжувати сліпого військового у відставці Френка Слейда (Аль Пачіно). 

У фільмі Аль Пачіно виходить у ресторані на танцпол із молодою дівчиною і вчить її танго. Його партнерка боїться помилитися, і герой промовляє вже відомий вислів: "В танго помилок немає, на відміну від життя. Це дуже просто. Тому танго – такий чудесний танець".  

Танцюють під мелодію Por una cabeza. Танго аранжував американський композитор Джон Вільямс.

"Маска" (1994)

Дія фільму розгортається у вигаданому американському місті. Стенлі Іпкіс (Джим Керрі) – дрібний банківський службовець, добрий і має почуття гумору, але скромний і надміру делікатний. Якось Стенлі знаходить дивну дерев'яну маску, вдягнувши яку перетворюється на зеленоголового трикстера. Ця маска наділяє володаря магічними здібностями та невразливістю, як у мультяшного героя.

В стрічці Керрі танцює свій знаменитий запальний танець під пісню Ricky Ricardo – Cuban Pete.

"Маска Зорро" (1998)

Історико-пригодницький фільм про месника в масці на ім’я Зорро, який захищає мексиканських селян і простолюдинів Лас-Каліфорнії. Але пристрасний танок виконує не Зорро (Ентоні Хопкінс), а його донька Олена (Кетрін Зета-Джонс) та молодий протеже месника на ім’я Алехандро (Антоніо Бандерас). Танцюють під іспанське танго американського композитора Джеймса Рой Горнера.

"З 13 в 30" (2004) 

Фантастична комедія. Школярка Дженна Рінк мріє подорослішати, і бажання справджується. Підліток в душі, на ранок прокидається 30-річною (грає Дженіфер Гарнер). Одного разу, опинившись в нічному клубі, жінка виходить запалювати на танцпол під "Триллер" Майкла Джексона. 

"Потанцюймо" (2004)

Романтична комедія. Джон Кларк (Річард Гір) має успішну кар'єру, дружину і сім'ю, але чогось не вистачає…. Якось по дорозі на роботу помічає жінку, яка дивиться у вікно танцювальної студії (Дженніфер Лопес). Джон записується на уроки танців, і життя починає змінюватися. В стрічці головні герої виконують чудове танго під Tango Santa Maria. 

"Вартові галактики" (2014)

 Супергеройський фільм від Marvel Studios. В дитинстві головного героя Пітера Квіла викрали інопланетяни. Коли він виріс, то став злодієм і взяв собі псевдо Зоряний Лицар. Фільм починається з того, що чоловік прибуває на занедбану планету, щоб викрасти таємничу сферу. І от тут Зоряний Лицар і рухається в танцювальному ритмі під ритми Come and Get Your Love американського рок-гурту Redbone.