Дивіться трейлер фільму "Оппенгеймер" Крістофера Нолана — відео
Кадр з фільму "Оппенгеймер"

Universal Pictures випустив новий трейлер майбутньої історичної драми Крістофера Нолана "Оппенгеймер" з Кілліаном Мерфі у головній ролі.

"Оппенгеймер" — це історія про батька атомної бомби, американського фізика Джуліуса Роберта Оппенгеймера. У новому трихвилинному трейлері показують процес створення та випробовувань атомної бомби, моральні роздуми Оппенгеймера та його зустріч з Альбертом Айнштайном.

Сценарій, над яким працював сам Крістофер Нолан, заснований на книзі Кая Берда та Мартіна Шервіна "Американський Прометей". Це біографія науковця, яка 2006 року отримала Пулітцерівську премію.

До акторського складу приєдналися Роберт Дауні-молодший, Кеннет Брана, Емілі Блант, Флоренс П’ю та Метт Деймон.

Зйомки картини розпочалися у березні 2022 року. За словами продюсерів, її частково знімали на чорно-білу 65-міліметрову плівку формату IMAX, яку на замовлення режисера спеціально виготовила компанія Kodak.

Раніше режисер зазначав, що "навіть під час зйомок найскладніших сцен прагнув дотримуватися свого принципу мінімально використовувати цифрові ефекти". На думку Нолана, найскладнішим стало відтворення випробувань Трініті (перший вибух ядерної зброї в Нью-Мексико).

Виробництвом "Оппенгеймера" займалися Universal Pictures, Syncopy Inc і Atlas Entertainment. Премʼєра фільму відбудеться 21 липня 2023 року.

"Подобається нам це чи ні, Дж. Роберт Оппенгеймер — найважливіша людина, яка коли-небудь жила", — сказав Нолан, додавши: "Він зробив світ, у якому ми живемо, кращим чи гіршим. Щоб повірити, його історію потрібно побачити".