24% українців віддають перевагу роботі вдома, а 15% – офісному режиму – опитування
Фото: Unsplash

Команда Rakuten Viber провела опитування, щоб дізнатися, як українці ставляться до дистанційної роботи. Результати дослідження показали, що 24% українців віддають перевагу роботі вдома, 15% голосують за офісний режим.

Результати опитування свідчать, що 24% українців віддають перевагу роботі вдома, адже це дозволяє їм краще зосередитись і налаштуватись на потрібний темп.

З іншого боку, майже кожен пʼятий респондент постає перед труднощами, працюючи дистанційно: 2% опитаних справляються лише завдяки самодисципліні, 15% вдома завжди відволікаються на інші справи, тому їм краще бути в офісі.

Також 9% українців зазначили, що їм зручно працювати в будь-якому режимі, адже змінювати місце комфортно для різних задач. Для 4% респондентів не принципово звідки працювати. Решта опитаних (46%) не працюють віддалено.

В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь близько 30 000 користувачів. Методика дослідження — анонімне онлайн-опитування, n>29 000.

Варто зазначити, що у червні 2023 року Rakuten Viber проводив опитування, щоб дізнатись, як змінилася ситуація з роботою в українців і в якому режимі вони працюють. Тоді частка респондентів, що працюють лише офлайн, була 59% (22% працювали в онлайн режимі, ще 19% — у гібридному).