8 років системної допомоги літнім людям. Як фонд Let’s help святкує своє 8-річчя

На правах реклами

Сьогодні, 21 квітня, благодійний фонд Let’s help святкує свій 8-й день народження. З 2015 року фонд системно допомагає літнім людям та працює над створенням гідної старості в Україні.

За 8 років існування, фонд зробив багато суттєвих змін задля кращого життя літніх людей. Все починалось з усвідомленого сімейного рішення сім’ї Бондаренко створити в 2015 році благодійний фонд, який буде працювати в декількох напрямках:  екологія, допомога тваринам, АТО, дитячим будинкам, геріатричним пансіонатам (тоді ми ще використовували словосполучення "будинки пристарілих"). Згодом було прийнято рішення сфокусуватися на двох напрямках – геріатрії та реабілітації дітей з ДЦП. Так у фонді з'явилися дві благодійні програми: "Гідна старість" і "Універсальне середовище".

"З того час ми зробили безліч неймовірних проектів, які охоплювали всю Україну, а час від часу й залучали міжнародні платформи та партнерів. Ми започаткували безкоштовні перегляди кінофільмів для пенсіонерів, проводили безкоштовні концерти, вечірки в геріатричних пансіонатах, залучали дітей в якості волонтерів для спілкування зі старенькими. Ми проводили дні краси для наших бабунь та дідунь, встановили кнопки виклику персоналу, щороку роздаємо десятки тисяч продуктових наборів для самотніх людей. І це далеко не повний перелік того, що встигли зробити працівники фонду (а команда в нас не велика) та майже 900 волонтерів  з усієї України за ці 8 років" – ділиться своїми спогадами засновниця фонду Ольга Бондаренко.  

8 років системної допомоги літнім людям. Як фонд Let’s help святкує своє 8-річчя

З початком повномасштабного вторгнення, після 24 лютого 2022 року, фонд Let’s help зосередив свою увагу на допомозі самотнім літнім людям по всій Україні. Звичайно, при будь якій можливості, летс хелп передавав допомогу ЗСУ та усім постраждалим на деокуповані території. 

8 років системної допомоги літнім людям. Як фонд Let’s help святкує своє 8-річчя

За рік війни фонд збільшив масштаби допомоги, залучив нових партнерів та зробив неймовірні речі, враховуючи невеликий склад команді (6 осіб):

  • надав геріатричним пансіонатам благодійну допомогу на 5 мільйонів гривень
    – зібрав понад 3 мільйони гривень на теплі речі для стареньких (вовняні жилетки, капці, теплі ковдри, шкарпетки);
  • доставили стареньким понад 5000 продуктових наборів, 2036 наборів з яких були вагою понад 15 кг;
  • забезпечили 21 геріатричний пансіонат генераторами і 3 пансіонати твердопаливними котлами;
  • доставили понад 150 тисяч засобів особистої гігієни та косметичних засобів для стареньких, а також охопили своєю допомогою ЗСУ та нужденних в деокупованих територіях;
  • закуповували та передавали в пансіонати медичне обладнання (25 крісел колісних, 37 стільців-туалетів, 59 ходунків, 20 милиць);
  • зібрали за місяць 1 000 000 грн на продуктові набори завдяки небайдужим кавоманам;
  • понад 2500 бабунь та дідунь отримати великодні кошики в 2022 році (в цьому році збір ще триває);
  • повернули можливість чути бабуні Тетяні та дідусю Олександру;
  • допомогли відновити зір бабуні Людмилі з Богуслава;
  • відновили безкоштовні кінопокази для пенсіонерів Києва;
  • провели масштабне приготування вареників для ЗСУ та нагодували захисників та захисниць в Київській області;
  • на початку повномасштабного вторгнення розвозили теплі обіди для тероброни та ЗСУ, передали 3,5 тони енергетиків для військових, дістали для українських захисників польові душі, засоби гігієни та безліч інших речей, які в перші місяці війни було дуже складно знайти. 
8 років системної допомоги літнім людям. Як фонд Let’s help святкує своє 8-річчя

Та ще безліч добрих справ, які фонд Let’s help зміг реалізувати завдяки підтримці небйдужих та стабыльних партнерів ы волонтерів – небайдужих українців і не тільки, які розуміють, що в єдності сила! І що добрі справи для стареньких – це внесок в наше майбутнє, в нашу старість також. 

Запрошуємо привітати фонд з Днем Народженням, зробивши свій внесок в гідну старість. Всі, хто зробить донат на сайті Let’s help або в додатку Монобанк в розділі "благодійність".