Американська авіакомпанія постійно сприймає 101-річну жінку за немовля
Фото: BBC

Система бронювання квитків авіакомпанії American Airlines сприймає 101-річну жінку за немовля через помилку в системі. Збій полягає в тому, що Патриція народилася у 1922 році, а система ставить рік її народження як 2022. Про це повідомляє BBC.

"Було смішно, адже вони думали, що я маленька дитина, а я старенька!" – сказала вона.

Наприклад, одного разу співробітники аеропорту не підготували для неї транспорт у терміналі, оскільки очікували на дитину, яку можна було б винести на руках.

Цього разу плутанина виникла, коли Патриція летіла між Чикаго та Маркеттом (штат Мічиган) разом із дочкою.

"Моя дочка забронювала квиток онлайн, а комп'ютер в аеропорту подумав, що моя дата народження — 2022 рік, а не 1922-й. Те саме сталося і торік, вони також чекали дитину, а не мене" – розповіла жінка.

До 97 років Патриція подорожувала самостійно, але тепер покладається на допомогу своєї родини, бо в неї виникли проблеми із зором.

Наразі жінка з нетерпінням чекає свого наступного польоту восени. Тоді їй уже виповниться 102 роки, й, можливо, до того часу компʼютери авіакомпаній навчаться визначати її справжній вік.

Але виявилося, що комп'ютерна система аеропорту не в змозі обробити 1922 рік, адже в минулому компанія за замовчуванням встановила дату народження людей лише на 100 років назад.