Бібліотекарі будуть писати та публікувати статті для української Вікіпедії
Фото: Unsplash

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого та громадська організація "Вікімедіа Україна" підписали меморандум про співпрацю, за умовами якого українські бібліотекарі писатимуть та публікуватимуть статті для Вікіпедії. Про це повідомляє Укрінформ.

Співпраця відбуватиметься на громадських засадах як підвищення кваліфікації бібліотекарів. Спочатку їх планують навчити наповнювати Вікіпедію, а потім самі ж бібліотекарі зможуть передавати досвід своїм колегам.

"Багато з моїх колег-бібліотекарів уже не перший рік наповнюють Вікіпедію, а також модерують цю справу. Цей досвід потрібно масштабувати та поглиблювати, тому ми виступили з пропозицією співпраці на більш професійних рейках, щоб це не було ініціативою одного бібліотекаря, а щоб спільно далі рухати цю світлу справу", – сказав Олег Сербін, директор бібліотеки імені Ярослава Мудрого.

За його словами, така співпраця допоможе створювати якісний контент у Вікіпедії та покращить рівень бібліотечних інформаційних працівників у роботі з онлайн-ресурсами.

В Україні зараз працює понад 13 000 бібліотек, а також є велика  кількість університетських наукових бібліотек.

Представник ГО "Вікімедіа Україна" Юрій Пероганич розповів, що протягом останнього місяця в Україні було створено 4800 статей. За цими даними країна посідає 10-те місце, а за кількістю статей у світі Україна — на 14-й сходинці в рейтингу.