Чотири українські компанії перемогли в архітектурному конкурсі LIV Awards
Фото: LIV Awards

Переможцями архітектурного швейцарського конкурсу LIV Awards 2023 стали чотири українські компанії, які отримали нагороди в різних категоріях. Про це зазначено на сайті конкурсу LIV Awards.

Meduza Food Court – Львівська область, місто Винники

Переможцем у номінації "Architectural Design Brand New" став ресторан від 5F Studio. Головним дизайнером став Андрій Ігнатюк.

LIV Awards
LIV Awards

Meduza Food Court — ресторан просто неба, який за архітектурним дизайном символізує різні пори року: гора – зима, а хвилі – літо. Для будівництва ресторану конструкцію виконали з натуральних матеріалів таких як дерево, очерет, камінь кварцит тощо. Автори проєкту зазначають, що метал, який використовували під час будівництва, виробляли на "Азовсталі", а плантації, з яких брали очерет, повністю знищені російськими військами.

LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards

За словами архітекторів, найважливішим завданням було встановити рельєфний каркас, який має бути на вигляд легким і невагомим, а водночас — стійким та надійним. Ресторан може вмістити в собі – 374 людини.

Asia Restaurant – Львівська область, місто Винники

Азійський ресторан також є проєктом Андрія Гнатюка від компанії 5F Studio.

LIV Awards
LIV Awards

Ресторан поєднав у собі східні країни з українським колоритом. Архітектори поділили зал на три зони та терасу. В зоні "води" розмістили акваріум, великі панорамні вікна та колони з мішковини.
Зона "вогню" символізує азійські країни. У цій зоні розмістили "палюче сонце" на стіні та вогняні риби. У зоні "концентрації людей один на одному" поставили столи зі штучного каменю, зручні крісла, щоб люди відчували максимальний комфорт у закладі.

LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards

На терасі автори розмістили амфітеатр з мідними елементами, які створюють відчуття камерного простору, люстрами, капелюхами та виноградними лозами. За словами архітекторів, під час розробки освітлення була ідея створити атмосферу, яка занурює гостей у вигаданий світ підводного ландшафту. Протягом дня світло створює різну атмосферу в ресторані, починаючи з ранкової зорі, переходячи до яскравого денного світла, заходу сонця і закінчуючи настанням ночі.

HAY Boutique Hotel and SPA by Edem Family – Буковель, село Поляниця

Проєкт готелю Edem Family компанії Yod Group, який здобув перемогу в категорії Architectural Design Hotel – Boutique. Головними архітекторами є Володимир Непийвода й Дмитро Бонеско.

LIV Awards
LIV Awards

Це п’ятизірковий готель, який містить 40 номерів, два ресторани та SPA. З будівлі готелю відкривається вид на Карпати. Сам готель нагадує скелю з каскадами рослин. Інтер’єр прикрашений місцевими деревами, травами, суницею та ожиною.

LIV Awards
LIV Awards

На шостому поверсі розташували басейн зі скляною стінкою, одна частина стіни розміщена у приміщенні, а інша – на відкритому просторі. Дно басейну має круглі ілюмінатори, що виходять у стелю коридору нижнього поверху.

LIV Awards
LIV Awards

Dragonfly – вілла в Дубаї від української компанії Isto

Вілла перемогла у номінації Architectural Design Residence. Головним архітектором є Андрій Ярошенко.

Будівля має площу 2500 м², яка умовно поділена на дві частини — два крила.

LIV Awards
LIV Awards

Натхнення для дизайну полягає в імітації структури крил бабки. Силует відкритих крил, світлових інсталяцій на фасаді та стелі повністю символізують характеристики мембранних крил зі складними прожилками.

LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards
LIV Awards

За словами архітекторів, вілла побудована з основних природних матеріалів: металу, що підкреслює маневрову та гнучку архітектуру, камінь і скло.

LIV Hospitality Design Awards – це міжнародний швейцарський конкурс, який оцінює архітектурні й дизайн-проєкти, що формують світову індустрію гостинності.