Джейкоб Елорді зіграє чудовисько Франкенштейна в адаптації Ґільєрмо Дель Торо
Фото: EPA

Голлівудський актор Джейкоб Елорді зіграє чудовисько Франкенштейна в новому фільмі режисера Ґільєрмо Дель Торо. Екранізацію створять для стримінгової платформи Netflix, пише Deadline.

Елорді замінив у проєкті Ендрю Гарфілда, який початково мав зіграти цю роль. Зірка фільмів про "Людину-павука" покинув проєкт через несумісність у графіках, яка виникла внаслідок страйків Гільдії акторів та Гільдії сценаристів.

У жовтні сам Ґільєрмо дель Торо підтвердив, що у "Франкенштейні" знімуться Оскар Айзек, який зіграє Віктора Франкенштейна, а також Мія Гот і Крістоф Вальц. Також до команди акторів можуть приєднатися Ларс Міккельсен, Фелікс Каммерер, Девід Бредлі та Крістіан Конвері.

За даними видання, дель Торо виступає одночасно режисером, сценаристом та продюсером фільму. Наскільки його версія буде наближена до оригіналу, наразі невідомо. Знімання стрічки мають почати у лютому 2024 року.

Фільм "Франкенштейн" стане третім спільним проєктом режисера з Netflix, включно з "Піноккіо", який отримав нагороду "Оскар" й антологічний серіал "Кабінет курйозів".

Майбутня стрічка буде заснована на романі англійської письменниці Мері Шеллі 1818 року. Твір розповідає про молодого студента-науковця, який внаслідок загадкового наукового експерименту створює гротескну, але чутливу істоту.

Елорді, 26-річний актор, який став відомим завдяки участі у серіалі HBO "Ейфорія". Нещодавно він зіграв Елвіса Преслі в драмі Софії Копполи "Прісцілла", а також в комедії "Солтберн" режисерки Емеральд Феннелл.