Якщо боїтеся війни і їдете з країни, віддайте домашніх тварин цим волонтерам
Фото: фейсбук ГО "Крила Птаха"

Громадська екологічна організація "Крила Птаха" закликає українців, які вирішили з будь-яких причин покинути межі країни, не залишати своїх тварин на вулиці. 

"Залишити тварину на вулиці – вірна смерть. Ми з радістю заберемо вашого улюбленця на цей час до себе. Потім, як усе прийде до ладу, ви зможете його забрати. Якщо ні, ми будемо шукати йому новий дім", – написала у фейсбуці голова ГО Марія Микитюк. 

Важливо: котів та собак не приймають

"Це не наша специфіка. Ветеринарна клініка, заснована на базі "Крила Птаха", вже вісім років лікує лише птахів, гризунів і екзотів (мавпочки, тарантули)", – пояснює Микитюк.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Візьмуть тварину з будь-якого регіону. Платити за це непотрібно, але будуть вдячні, якщо передасте з кормом.

"Питати та коментувати щось ми не будемо: у нас просто на це немає сил. Ваша завдання – тільки зателефонувати нам та передати тварину", – зазначила вона.

Волонтери ГО "Крила Птаха" вже другий рік працюють із тваринами та птахами, які з певних причин стають відмовниками.

За словами Микитюк, останнім часом господарі таких тварин телефонують частіше.

"Спостерігається посилення. Зазвичай, до нас телефонували два-три рази на місяці, а за останній тиждень було три-п'ять дзвінків: "Заберіть у нас тварину". Привезли поки лише папугу вчора. Але телефонують і питають про собак та котів. Люди хочуть поїхати на місяць-два і просять їх перетримати", – розповіла вона в коментарі LIGA.Life.

Микитюк поки не пов'язує зростання кількості дзвінків із ситуацією в країні. 

"Не можу стверджувати, чому люди хочуть залишити тварину. Можливо, просто набридла. Ми займаємося відмовниками два роки, часто люди куплять дитині папугу, яка кричить і заважає. Тому просто віддають нам, дякувати богу, не хочуть викидати", – пояснює вона. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин