Фільм Антона Птушкіна за перші вихідні встановив рекорд у ніші документального кіно
Фото: Green Light Films

Документальний фільм Антона Птушкіна "Ми, наші улюбленці та війна" з 4 до 7 квітня зібрав у національному прокаті 2,3 млн грн. Це рекорд для документального кіно. Стрічку переглянули близько 13 440 глядачів. Про це повідомляє Forbes Україна посилаючись на СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніку Ясінську.

"Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму", – каже Ясінська.

За її даними, стрічку показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Щодня кінотеатри показували близько 240 сеансів фільму. Загалом в Україні відчинено близько 190 кінотеатрів, говорить генеральна директорка Green Light Films.

У день прем'єри фільм "Ми, наші улюбленці та війна" зібрав 359 000 грн. Це найбільший бокс-офіс за перший день для документального кіно. Ця стрічка стала дебютним українським релізом Green Light Films.

Фільм "Ми, наші улюбленці та війна" був створений в українсько-канадській копродукції. Після початку повномасштабної війни Росії в Україні канадський кінопродакшн Yap Films вирішив підтримати українських колег, створивши спільний проєкт.

Перший знімальний день припав на 20 серпня 2022-го. За півтора року Птушкін провів близько 60 інтерв’ю у понад 10 містах України, зокрема і в Бахмуті незадовго до окупації. Команда провела три міжнародні зйомки – в Іспанії, Нідерландах і Польщі. Для фільму тривалістю 85 хвилин Птушкін зняв близько 85 годин відео.

В інтерв’ю Forbes Україна Антон Птушкін говорить, що хоч війна і згадана у назві фільму, стрічка не акцентує на її жахах.

"Я зробив багато, щоб цей фільм мав позитивний флер, – каже Птушкін. – Я ставив за мету, щоб глядач вийшов із нього у роздумах, а не в сльозах".

За даними Forbes, найкасовішому українському документальному фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова знадобилось 16 вікендів, аби зібрати 2,1 млн грн та майже 17 000 глядачів. Станом на початок квітня 2024-го бокс-офіс стрічки "20 днів у Маріуполі" становив 8,7 млн грн. Документальний фільм Птушкіна зібрав 2,3 млн грн за перший вікенд.