Графічний роман "Щоденник Анни Франк" вилучили зі школи у Флориді
Фото: Hindustan Times

Книгу "Щоденник Анни Франк: графічна адаптація" прибрали з бібліотеки середньої школи Веро-Біч, округ Індіан-Рівер, оскільки деякі сцени видання нібито применшують значення Голокосту й містять сексуальний характер. Про це пише WPTV.

Учасниці місцевого відділу консервативної правозахисної групи "Мами за свободу" поскаржилися на зміст графічного роману. Голова відділу Дженніфер Піппін стверджує, що в книжці є недоречні ілюстрації, як-от прогулянка Анни серед оголених статуй. За словами Піппін, ця сцена є "відверто сексуальною".

Згідно з розпорядженням директора школи, графічну адаптацію було вилучено. Пізніше визначили, що частина її тексту порушує стандарти викладання про Голокост.

"Коли округи впроваджують освіту на тему Голокосту, вони мають робити це без заперечення або применшення подій, пов’язаних із Голокостом", — сказала Кіра Шафте, директорка відділу академічної відповідності та справедливості округу.

Водночас Шафте сказала, що оригінал "Щоденника Анни Франк" все ще зберігається в шкільних бібліотеках. У групі "Мами за свободу" зазначили, що вони нічого не мають проти оригіналу книжки, оскільки вона передає реальну історію, яку "обов’язково треба викладати".

Також із середньої школи вилучили ще три підручники, всі вони є частиною серії під назвою "Клас вбивства".

"Щоденник Анни Франк" — автобіографія, яку писала дівчинка-підліток єврейського походження під час перебування в окупованих нацистами Нідерландах, у часи Другої світової війни. Уперше щоденник опублікував її батько в 1947 році, уже після смерті Анни.