Іспанський наркобарон судиться з Netflix – його зобразили "імпотентним" торговцем кокаїну
Кадр з серіалу

Колишній іспанський наркобарон Лауреано Убінья подав до суду на Netflix через те, що в серіалі "Кокаїновий берег" його зобразили як "імпотентного і жорстокого торговця кокаїном", пише The Times.

77-річний Лауреано Убінья, який 2017 року вийшов з тюрми після 22-річного строку за торгівлю гашишем, стверджує, що телесеріал "Кокаїновий берег" завдав йому "моральної шкоди". Він вимагає компенсації в розмірі 1,5 мільйона євро. Чоловік у заяві зазначив, що серіал завдав шкоди його честі, приватному життю та іміджу.

"Життя пана Лауреано Убіньї значно погіршилося після виходу цього серіалу, тому що його зображують як людину, здатну позбавити життя іншого, жорстокого, сексиста, торговця кокаїном, імпотента, порочного, невірного, поганого батька, поганого чоловіка, брутального, дурного, мстивого, кривдника жінок, невігласа і мафіозі", — сказав його адвокат.

Особливо образили колишнього наркобарона "відверті" зображення його сексуальних стосунків з Естер Лаго — його покійною дружиною. У одній зі сцен показано, як Лауреано не зміг вступити в інтимну взаємодію з Естер під час візиту дружини до в'язниці.

Убінья також зазначає, що серіал "висміює" його — наприклад, стверджуючи, що він зберігав гроші в резервуарі для води, і коли він зламався, гроші розлетілися по місту. Ці вигадки "висміюють позивача" і "не відповідають дійсності", вважає адвокат.

Водночас юрист Netflix Дієго Авалос розповів, що сам Убінья одного разу сказав, що "він не прагне відбілити свою репутацію, тому що в світі не існує такої каустичної соди, щоб очистити її".

Прокуратура попросила суддю відхилити позов Убінья, зауваживши, що вміст серіалу перебуває під захистом "права на свободу творчості".

Серіал "Кокаїновий берег" розповідає про піднесення наркокланів у іспанському регіоні Галісія 1980–1990-х років у розкішних бухтах і водах Атлантичного океану. У 1940-х роках клани займалися контрабандою таких товарів, як цукор і мило з Португалії. Через два десятиліття торгівля перейшла до американського тютюну, а потім переросла в контрабанду гашишу з Марокко і кокаїну з Колумбії.

Прем'єра серіалу відбулася в серпні 2018 року й охопила 2,5 мільйона іспанських домівок. Сюжет починається з історії Убіньї, якого вважали найбільшим перевізником гашишу серед галісійських наркоторговців, та його дружини в їхньому розкішному сільському маєтку Пасо де Байон. У 2008 році особняк конфіскувала і продала держава за 25 мільйонів доларів.