Кияни закликають відремонтувати вулицю Дмитрівську — петиція
Фото: Вікіпедія

Кияни закликають відремонтувати вулицю Дмитрівську, "одну з найгірших вулиць міста". Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київської міської ради.

Авторка петиції Анна Кізірія стверджує, що Дмитрівською неможливо рухатися пішоходам. Оскільки всі пішохідні доріжки розбиті, велика кількість ям, асфальт здувся або й взагалі відсутній.

Також через велику кількість бордюрів вулиця не є інклюзивною. "Людям з інвалідністю чи просто мамам з дитячими візочками неможливо там рухатися", — додає Кізірія.

Заміні також підлягають трамвайні колії, які знаходяться в жахливому стані. Крім того, через відсутність зупинок містяни не можуть безпечно чекати на трамвай. До того ж вулиця постійно запаркована автомобілями. "Тримати вулицю у такому стані – це просто сором", — пише авторка петиції.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У нещодавньому інтерв'ю LIGA.Net очільник департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор повідомив, що вулицю Дмитрівську планують відремонтувати наступного року.

"Я інспектував цю вулицю разом з Київавтодором і  Київпастрансом, і ми подумали, що можемо відремонтувати її з мінімальними затратами. Ми можемо розібрати трамвайну колію, виправити її, щоб вона була рівнесенька, і відновити зверху блоки. Ось такими мінімальними кроками ми можемо відремонтувати вулицю", — зазначив Кандибор.

Водночас у громадській ініціативі "Пасажири Києва" зауважили, що вулиця потребує не ремонту, а комплексної реконструкції. Там варто облаштувати дощову каналізацію та вирішити проблему з паркуванням автівок в габариті трамвая.

Анна Кізірія пропонує місту переглянути концепцію реконструкції 2021 року, яку розробила Київська майстерня міста за участі співробітників велосектору та активістів.