Кияни закликають відремонтувати вулицю Дмитрівську — петиція
Фото: Вікіпедія

Кияни закликають відремонтувати вулицю Дмитрівську, "одну з найгірших вулиць міста". Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київської міської ради.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Авторка петиції Анна Кізірія стверджує, що Дмитрівською неможливо рухатися пішоходам. Оскільки всі пішохідні доріжки розбиті, велика кількість ям, асфальт здувся або й взагалі відсутній.

Також через велику кількість бордюрів вулиця не є інклюзивною. "Людям з інвалідністю чи просто мамам з дитячими візочками неможливо там рухатися", — додає Кізірія.

Заміні також підлягають трамвайні колії, які знаходяться в жахливому стані. Крім того, через відсутність зупинок містяни не можуть безпечно чекати на трамвай. До того ж вулиця постійно запаркована автомобілями. "Тримати вулицю у такому стані – це просто сором", — пише авторка петиції.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У нещодавньому інтерв'ю LIGA.Net очільник департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор повідомив, що вулицю Дмитрівську планують відремонтувати наступного року.

"Я інспектував цю вулицю разом з Київавтодором і  Київпастрансом, і ми подумали, що можемо відремонтувати її з мінімальними затратами. Ми можемо розібрати трамвайну колію, виправити її, щоб вона була рівнесенька, і відновити зверху блоки. Ось такими мінімальними кроками ми можемо відремонтувати вулицю", — зазначив Кандибор.

Водночас у громадській ініціативі "Пасажири Києва" зауважили, що вулиця потребує не ремонту, а комплексної реконструкції. Там варто облаштувати дощову каналізацію та вирішити проблему з паркуванням автівок в габариті трамвая.

Анна Кізірія пропонує місту переглянути концепцію реконструкції 2021 року, яку розробила Київська майстерня міста за участі співробітників велосектору та активістів.