Концерт співачки LP у Литві скасували через подяку російським шанувальникам
Фото: Beat

Концерт американської співачки LP (Лаура Перголіцці) у Литві можуть скасувати. Скандал виник довкола відео, яке співачка опублікувала на своїй сторінці в Instagram, повідомляє LRT. У відео Лаура вдягнена у толстовку, прикрашену кольорами російського прапора, та дякує своїм російським фанам.

Після розголосу каунаська "Жальгіріс Арена", де мав проходити виступ співачки, оголосила про скасування концерту.

Кадр з відео
Кадр з відео

Згодом Лаура видалила відео та опублікувала нове, в якому пояснила, що толстовка — це подарунок від її шанувальників у Росії. Вона також показала листівку від них, сказавши, що подарунок було зроблено ще 2020 року, коли концерти співачки було скасовано через пандемію COVID-19, тож вона отримала його лише зараз.

Ще згодом LP опублікувала нове відео, в якому згадала про українських біженців.

"Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі. Знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і хотіла б, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас", – сказала співачка.

Керівник Medusa Concert Ремігіюс Кнабікас, який організовує виступ LP у Литві, заявив, що концерт скасовувати не планують.

"На якій підставі скасовується концерт? Тільки тому, що вона зустрілася з російськими фанатами? Очевидно, що такі дії не на часі й недоречні. Люди тут реагують бурхливо, але ви повинні розуміти, що американці живуть відсторонено, вони не розуміють нашої ситуації. LP не висловлювала жодної підтримки Росії, вона просто емоційно реагувала на нібито приємну історію", – сказав він новинному сайту tv3.lt.

Водночас на концертному майданчику кажуть, що концерт все ж скасують.

"У каунаської "Жальгіріс Арена" є чітка громадянська та ціннісна позиція — ми рішуче підтримуємо Україну. Разом з організаторами заходу ми прояснюємо ситуацію від учорашнього вечора, але, як ми й заявили вчора в соціальних мережах, наша позиція залишається твердою — концерт має бути скасовано", – сказав Мантас Ведрікас, керівник відділу організації заходів "Жальгіріс Арени".

За словами організаторів, після розмови з керівництвом артистки стало зрозуміло, що LP дуже шкодує про свою необачність і їй соромно, що вона не подумала, що може образити так багато людей.

"Вона ніколи не підтримувала країну-агресора і всією душею вболіває за українців. Про це вона сказала у своєму відео, викладеному сьогодні ввечері, після того як усвідомила свою помилку. Тож разом зі співачкою організатор концерту LP – Medusa Concert – перепрошує всіх за свою очевидну помилку та бажає Україні перемоги!" – йдеться у заяві.