Король Великої Британії Чарльз III відкрив сцену Євробачення у Ліверпулі — відео
Фото: BBC Eurovision/Instagram

Король Великої Британії Чарльз III та його дружина королева-консорт Камілла урочисто відкрили в концертній залі M&S Bank Arena у Ліверпулі сцену, на якій проходитиме пісенний конкурс Євробачення 2023 року. Про це повідомило BBC.

Після зворотного відліку, який вели глядачі, Чарльз і Камілла відкрили сцену конкурсу, натиснувши велику рожеву кнопку, яка запустила яскраве світлове шоу.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений BBC Eurovision (@bbceurovision)

Сцену відкрили під саундтрек Євробачення-2023, створений українським композитором Михайлом Некрасовим. За словами організаторів, дизайн сцени має на меті створити враження, що конкурс "розкриває свої обійми для України".

Ліверпуль прийматиме конкурс від імені торішнього переможця — України, яка не змогла провести конкурс через російське вторгнення. Минулого року Велика Британія посіла друге місце. 

Король та королева, відкриваючи сцену, зустрілися також з ведучими конкурсу, серед яких фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

Фото: BBC Eurovision/Instagram
Фото: BBC Eurovision/Instagram

Представниками України на цьогорічному конкурсі є гурт TVORCHI з піснею "Heart of Steel". У гранд-фіналі Євробачення-2023 TVORCHI виступатимуть під номером 19.