Креативна директорка Chanel залишає модний дім після 30 років роботи
Фото: EPA

Французька модельєрка Віржіні Віар звільнилась з посади артдиректорки модного дому Chanel. Про це повідомляє Vogue Business.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Бренд Chanel підтвердив звільнення Віар після п'яти років співпраці на посаді креативної директорки модних колекцій та загалом після 30 років роботи в модному домі.

"Протягом часу своєї роботи вона змогла оновити стилістику дому, зберігаючи повагу до його творчої спадщини. Ми хочемо подякувати Віржіні Віар за видатний внесок у моду, творчість і успішність бренду Chanel", — йдеться у заяві.

Склад нової арткоманди мають оголосити згодом. Водночас презентацію колекції от-кутюр осінь-зима 2024/25 обіцяють провести за планом — 25 червня в Опері Гарньє в Парижі.

Віржіні Віар розпочала свою роботу в Chanel у 1987 році, коли прийшла стажуватися до студії вишивання. Через чотири роки амбітній працівниці запропонували посаду студійної директорки.

Жінка стала правою рукою колишнього креативного директора Карла Лагерфельда. Зокрема, допомагала модельєру втілювати його творчі задуми в реальність, комунікувала з креативною групою та контролювала виробничі процеси — від закупівель до перевірки якості виробів. У 2019 році, після смерті Лагерфельда, Віржіні призначили на посаду артдиректорки.