Мумі-тролів більше не буде в Росії
Фото: The Independent

Фінська компанія Moomin Characters, яка володіє правами на твори письменниці та художниці Туве Янссон, більше не видає ліцензії на використання образів мумі-тролів у Росії. Про це повідомляє VPost із посиланням на представника компанії.

Moomin Characters ухвалила таке рішення через санкції, введені щодо Росії через вторгнення в Україну, а також власну позицію компанії.

Оформлення нових ліцензій тимчасово призупинили "у зв'язку з тим, що відбувається у світі", повідомив співробітник агентства Brand4rent, який представляв інтереси Moomin Characters в Росії.

Минулого тижня стало відомо, що у Москві через відкликання ліцензії правовласником скасували дитяче свято "Весняний фестиваль мумі-тролів", яке планували провести у торговому центрі "Афімолл".

Мумі-тролі — центральні персонажі серії книг Туве Янссон про казкових істот, які ведуть людський спосіб життя. Книги про мумі-тролів перекладено більш ніж 50 мовами, а мультфільми показано у понад 120 країнах.

1958 року Туве Янссон та її брат Ларс створили Moomin Characters, зараз компанією керують члени родини Янссон. За ліцензією Moomin Characters, серед іншого, випускають порцелянові мумі-чашки — один з головних експортних товарів Фінляндії.