Музикант виграв суд проти УКФ — його виключили з фонду через "порушення моральних норм"
Фото: Альберт Цукренко / Facebook

Музикант, учасник групи "Хамерман Знищує Віруси" і журналіст Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Вдячний юридичній компанії "Міллер", адвокату Юрію Мельнику та юристці Олександрі Вергелес, які майстерно довели цю справу до справедливого фіналу", — йдеться у повідомленні.

Київський апеляційний суд, що розглядав справу, не виявив порушення будь-яких положень УКФ з боку Цукренка або конфлікту інтересів під час його перебування на посаді експерта УКФ.

Відповідно, суд визнав, що рішення Наглядової ради УКФ щодо відсторонення Цукренка від обов’язків експерта не є законним і призначив йому відшкодування моральної шкоди у розмірі 5000 грн.

Адвокатка Олександра Вергелес у коментарі для видання "СЛУХ" зазначила, що виключення кандидатів зі списку експертів, який укладає Дирекція УКФ, взагалі не входить до переліку повноважень Наглядової ради.

"Тобто під час погодження звіту щодо результатів обрання експертів Наглядова рада УКФ лише мала право обговорити його результати та погодити або не погодити звіт Дирекції Фонду в запропонованому вигляді. А повноважень виключити кандидата не було", — сказала вона.

За словами юристки, тому у випадку пана Цукренка Наглядова рада Українського культурного фонду діяла поза межами своїх повноважень. Що й підтвердив суд, визнавши рішення про його виключення незаконним.

Альберт Цукренко був експертом програми УКФ "Аудіовізуальне мистецтво" протягом двох років — у 2020 та 2021-му.

11 лютого 2022 року стало відомо, що зі складу кандидатів в експерти Українського культурного фонду Альберта Цукренка виключили. В УКФ це зробили через його "порушення моральних норм".

Музикант припустив, що когось у Наглядовій раді могла обурити його участь у гурті "Хамерман Знищує Віруси", який часто виступає у напівоголеному вигляді, пише Суспільне.

Фото: Альберт Цукренко / Facebook'
Фото: Альберт Цукренко / Facebook

Разом із Цукренком з експертної ради також виключили режисера Дмитра Тяжлова та історикиню моди Зою Звиняцківську.