На Харківщині збудують будинок для багатодітної сім’ї, яка втратила житло через війну
Фото: Олена Зеленська/Telegram

У селі Коротичі під Харковом зведуть дитячий будинок сімейного типу. Житло побудують у межах проєкту "Адреса дитинства" Фундації Олени Зеленської.

Проєкт передбачає будівництво житла для багатодітних сімей, які втратили домівки через російську агресію. У перший будинок заселиться родина Дрильчуків з вісьмома дітьми. Вони втратили свій дім у Куп’янському районі на Харківщині.

Фото: Олена Зеленська/Telegram
Фото: Олена Зеленська/Telegram

"Зараз тут — порожня земельна ділянка. Та вже зовсім скоро м‘яч залітатиме за паркан до сусідів, мама вечорами гукатиме дітей у дім, висадять перші квіти й вперше накриють на стіл", — йдеться у повідомлені.

Розмір ділянки, на якій розташовуватиметься дім 0,15 га, площа будинку становитиме 285,5 м2. Він буде повністю вмебльованим, інклюзивним, із незалежною енергосистемою та укриттям.

Фінансувати проєкт допомагають закордонні меценати. Об’єднані Арабські Емірати фінансують будівництво цього будинку та ще дев’яти подібних осель для великих родин. Готовність збудувати два будинки підтвердила Естонія. Тривають перемовини з Австралією, Словенією та Фінляндією.