На концерті Тейлор Свіфт у Бразилії померла шанувальниця – ймовірно, через спеку
Фото: Тейлор Свіфт / Instagram

У п'ятницю, 17 листопада, під час концерту американської співачки Тейлор Свіфт у Ріо-де-Жанейро померла 23-річна дівчина. Причиною могла стати сильна спека в Бразилії, повідомляє The Guardian.

Померла 23-річна Ана Клара Беневідес. Організатори шоу Time4Fun (T4F) заявили, що дівчина звернулася по допомогу до парамедиків на концертному майданчику. Пізніше її відправили до лікарні, де за годину вона померла. Зокрема, бразильське видання Fohla de S Paulo повідомило, що шанувальниця знепритомніла під час шоу та мала зупинку серця.

Офіційну причину смерті дівчини не оголошують, однак відвідувачі концерту скаржилися, що їм не дозволяли брати воду на стадіон, попри сильну спеку. Цього тижня на більшій частині території Бразилії спостерігалися рекордні температури, а максимальна температура в Ріо в п'ятницю становила 39,1°C.

Сама співачка вже після цього концерту відреагувала на смерть молодої дівчини. Вона написала: "Не можу повірити, що пишу це, але з розбитим серцем повідомляю, що ми втратили фанатку сьогодні ввечері перед моїм виступом. Я навіть не можу передати, наскільки я спустошена. У мене дуже мало інформації, окрім того, що вона була неймовірно красивою і дуже молодою".

Фото: Тейлор Свіфт / Instagram
Фото: Тейлор Свіфт / Instagram

Вона додала, що серцем разом з друзями та сім'єю дівчини та що "це останнє, що вона могла б припустити, коли вирішила їхати з цим туром до Бразилії". Згодом Свіфт повідомила, що вирішила перенести суботнє шоу "через екстремальну температуру в Ріо".

На відео та фото з соцмереж видно, як Свіфт попросила персонал на стадіоні дати воду фанатам під час концерту. Шанувальники, які були на концерті, також розповідали, що співачка сама кинула пляшку води у натовп, а ті вигукували: "Вода, вода".

Міністр юстиції Бразилії Флавіо Діно заявив, що міністерство запровадить "надзвичайні правила" щодо доступу до води на шоу та інших публічних заходах.

Мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес повідомив, що поки влада розслідує обставини смерті, муніципалітет вимагатиме від виробничої компанії шоу створити нові пункти розподілу води та більше машин швидкої допомоги.

Після трьох концертів у Ріо-де-Жанейро виконавиця поїде до бразильського Сан-Паулу, де відбудуться її завершальні виступи цього року. Уже у 2024 році The Eras Tour продовжиться у Великій Британії.