Офтальмологи з мережі медцентрів "Новий Зір" навідались у геріатричний заклад Таращі

На правах реклами

В листопаді 2023 року БФ "Let's help" розпочав проєкт "Подаруй окуляри" підтримки здоров’я очей літніх людей в геріатричних закладах. Мета проєкту – провести професійне обстеження зору у підопічних з подальшою заміною старих окулярів на нові, які повністю відповідатимуть їхнім потребам.

Першим, хто відгукнувся на ініціативу Let’s help, став благодійний фонд "Побач перемогу", заснований мережами офтальмологічних медцентрів "Новий Зір" та "Ексімер". Завдяки партнерській підтримці ми маємо в проєкті і досвідчених лікарів, і професійне обладнання!

Офтальмологи з мережі медцентрів "Новий Зір" навідались у геріатричний заклад Таращі

Для першої поїздки обрали заклад в с. Тараща Київської області, де перебувало 30 підопічних зі скаргами на зір.  

6 листопада офтальмологиня I категорії Алла Пархомчук провела обстеження мешканців геріатричного закладу. За день встигли перевірити 30 пацієнтів, надати рекомендації щодо подальшого лікування й підтримки здоров’я очей. Для 14 стареньких вже розпочато виготовлення нових окулярів. Нові оправи та лінзи літнім людям будуть надані безкоштовно завдяки БФ "Побач перемогу".

Треба зазначити, що в геріатричних закладах вперше робили таку професійну та повну перевірку зору – з виїздом професійних офтальмологів та усім необхідним обладнанням. Те, про що раніше мешканці пансіонатів могли тільки мріяти, стало реальністю завдяки співпраці БФ "Let's help" з БФ "Побач перемогу". 

"Це був мій перший досвід відвідування геріатричного закладу. Не скажу, що він дався легко, але без нього було б складно говорити і діяти щиро.  Більшість стареньких, яких оглянула Алла Василівна,  офтальмологиня з мережі оптик "Новий Зір", мають багаторічні проблеми з очима. Декому, на жаль, ми вже не можемо допомогти, адже виявили атрофію очних яблук, а це повна сліпота…  Іншим cкорегуємо зір окулярами, назначимо необхідне лікування, операції. Для цих пацієнтів отримати повноцінне обстеження зору, не виходячи з пансіонату – можливість відчути надію на більш комфортне життя, бути трішки щасливішими.

Я рада, що наш фонд "Побач перемогу" підтримав цю ініціативу. Ми зосереджені на допомозі ЗСУ, як напрямку, що безпосередньо забезпечує майбутнє усіх українців. Але ті, хто бачить і намагається закрити потреби літніх людей, почасти збалансовують наше суспільство, адже займаються проблемами, які були і до повномасштабного вторгнення, і залишаться після," –  ділиться враженнями з поїздки Олена Колесник, керівниця БФ "Побач перемогу".

Наразі це був перший пілотний виїзд команди проєкту "Подаруй окуляри". Як говорить Наталія Макєєва, менеджерка програми "Гідна старість" в БФ "Let's help": "Це наша перша і точно не остання поїздка! Адже під опікою фонду знаходиться 122 заклади в 14 областях України. Щодня я приймаю нові запити на допомогу саме в пансіонати. Я бачу, що наразі  держава не в змозі охопити всі потреби та попіклуватись належним чином про кожен заклад. А, отже, в нас дуже багато роботи і амбітні плани на майбутнє самотніх стареньких по всій Україні! Гідна старість в Україні потрібно будувати вже зараз!"

Підтримати благодійний фонд "Let's help" можна на офіційному сайті www.letshelp.com.ua. Там и знайдете декілька напрямків допомоги літнім людям і зможете обрати собі до душі. Якщо ж ви хочете приєднатись в якості партнера проєкту, пишіть на пошту [email protected]