Портрети ексміністрів МОЗ зняли після осуду суспільства
Фото: Victoria Guerra/Facebook

У Міністерстві охорони здоров’я вивісили мальовані портрети його колишніх очільників. Художник невідомий, як і сума, яку було витрачено. Проте після осуду громади їх відразу зняли, повідомила журналістка Вікторія Гуерра.

Вона зазначає, щоб потрапити до кабінету Віктора Ляшка, очільника МОЗ, потрібно було пройти повз портрети Раїси Богатирьової, Іллі Ємця, Олега Мусія, Уляни Супрун, Зоряни Скалецької, Максима Степанова та інших. Допис отримав велику кількість переглядів та критичних коментарів. Хтось тегнув міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. І вже за кілька годин відбулися зміни — портрети зняли.

Фото: Victoria Guerra/Facebook
Фото: Victoria Guerra/Facebook

2014 року Богатирьову звинуватили у крадіжці шести мільйонів гривень під час організації та проведення закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Ємець очолював МОЗ двічі. Останній раз його призначили 4 березня 2020 року, а звільнили 30 березня, і за цей час він встиг сказати "скандальну" фразу — "від коронавірусу помруть всі пенсіонери".

Олег Мусій за час свого міністерства не спромігся провести закупівлю ліків і вакцин взагалі. Вікторія Гуерра каже, "власне, через Мусія усі закупівлі потім ішли із затримкою в рік".