Дивіться, як виглядатиме герб України, який замінить герб СРСР на щиті "Батьківщина-мати"
Фото: Метінвест

У мережі показали герб України, який замість герба СРСР буде на щиті монумента "Батьківщина-мати".

Для цього проєкту група Метінвест безоплатно виготовить та передасть державі сталь для нового герба-тризуба. Зокрема, було відновлено марку сталі, з якої 1981 року було створено весь монумент.

Тризуб виготовлять із двох типів металу: нержавіючої сталі завтовшки 1,7 мм та сталі закордонного виробництва завтовшки 1,5 мм.

Фото: Метінвест
Фото: Метінвест

Для створення проєкту і ремонтних робіт тризубу Метінвест акумулював значні ресурси та залучив спеціалістів з декількох своїх підприємств в Україні. Безпосередньо прокат сталі для оновленого символу виконали працівники Запоріжсталі.

Фото: Метінвест
Фото: Метінвест

Проєкт розробив Український інститут сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського, а реалізує Міністерство культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, що декомунізація монумента "Батьківщина-мати" коштуватиме 28 млн грн. Оновлену версію монумента планують відкрити до Дня Незалежності, 24 серпня.

Монумент "Батьківщина-мати" споруджено 1981 року, він є пам’яткою науки й техніки місцевого значення. Монумент вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі.